Galsai Dániel

Vélemény és vita

Egy kis matek

Fricska. Mit javasolhatnék ezután Márki-Zaynak? Talán azt, hogy ne hazudjon ilyen átlátszóan, mert abban Gyurcsány úgyis legyőzhetetlen!

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely baloldali polgármestere, az összefogásnak nevezett csalamádé miniszterelnök-jelölti casting résztvevője írja: „Ahogy a szovjet megszállás alatti Magyarországon is csak a szamizdatok és a Szabad Európa Rádió maradt, ahonnan megtudhattuk a valóságot, ma is egyre kevesebb a Fidesz által be nem tiltott és le nem uralt tájékoztatási felület.” Segítőkész választópolgárként segítségére sietek. Megnyitom az internetet, és számolok – az ajánlott cikkek, hivatkozások nagyjából kétharmada ellenzéki ihletettségű. Aztán sorolni kezdem magamban a „szamizdatokat”: Népszava, Blikk, HVG, 168 Óra, Magyar Narancs, Élet és Irodalom, Hócipő, az RTL Klub. Az internetről a 444, a Telex, az Átlátszó és a Mérce, és akkor a ballib vezetésű városok és kerületek pártsajtóvá züllesztett orgánumairól, a megannyi, kulturális lapnak álcázott vérellenzéki portálról ne is beszéljünk. Mit javasolhatnék ezután Márki-Zaynak? Talán azt, hogy ne hazudjon ilyen átlátszóan, mert abban Gyurcsány úgyis legyőzhetetlen!

Kapcsolódó írásaink

Martin Andrea

Martin Andrea

Svájcisapka? Nem, svájci index

ĀGyurcsányék az egyszerű polgárokat könnyedén rávették, hogy a magyar bankoktól forint- helyett devizaalapú kölcsönt vegyenek fel