Galsai Dániel

Vélemény és vita

RTL, a bástya

Fricska. Ellenzéki értelmiségünk a bástyák bűvöletében él. Így lett „a független média egyik utolsó bástyájává” a bulvár RTL Klub – arrafelé néhány kormányt gyalázó híradóriport elég ehhez a kétes dicsőséghez

A csatorna „törzsanyaga” a Való Világ című rettenet, amiben a kiválasztott humanoidok hónapokig élnek összezárva, marakodnak, a mindent látó kamera előtt üzekednek, míg végül a legszerencsésebb sokmilliós nyereménnyel távozik.

Bevallom, én összesen tíz percet sem láttam ebből a nyilvános szellemi emberkereskedelemből, egy cimborám hívta föl a figyelmem a legutóbbi intellektuális mélyrepülésre.

A szerkesztők egy komolyzenei vetélkedőt eszeltek ki a résztvevőknek. A közösen összehordott válaszokból kiderült, hogy Bartók Béla fotójában Einsteint vélték felfedezni, továbbá „Látszik a fején, hogy nem magyar”.

Liszt Ferenc igazából énekes, Mozartot mindenki felismerte, mert „neki csokija is van”, viszont Vivaldi vélhetőleg egy nő. Így néz ki „a bástya” főműsora. És az adás után kezdődik az esti híradó.

Kapcsolódó írásaink

Vitéz Ferenc

Vitéz Ferenc

Házaló boldogság

ĀGyakran találok a virtuális és valódi postaládámban is „kéretlen” küldeményeket, amelyek az időre, a haszontalan információk ­miatti agyterhelési kapacitásra és a pénztárcára vonatkozó takarékossági okokból azonnal a kukában kötnek ki