Galsai Dániel

Vélemény és vita

A mutyi ideológiája

Fricska. A baloldali napilap és a rémegyüttműködés üdvöskéje feltalálta a makaróniban a lyukat

„A Szivárványkoalíció a IV. Köztársaságért szövetkezett. Lássuk: azt a politikai helyzetet, amely egy táborba kényszerítette az ellenzéket a NER maga hozta létre, amikor egy zászló alá terelte saját jobboldali híveit…” Gyönyörű mondatok. Egyszerre van bennük a sunyi elvtelenség nyílt beismerése („Szivárványkoalíció”), annak apoteózisa („a IV. Köztársaság” csodaálma) és a kötelező Fidesz-gyűlölet. Ki kényszerített bárkit is, hogy az évtizedig lenácizottak összebútorozzanak az őket lenácizókkal?
Ki parancsolta meg, hogy az undorukat jelentős mennyiségű röviditallal elfojtók szövetkezzenek Gyurcsánnyal? Ki tiltotta meg, hogy a balliberális katyvasz bármely szereplője egyedül elnyerje a többség támogatását?
Mi a baj az egyfordulós választással, amit a világ számos részén alkalmaznak, és kizárja a fordulók közti mutyizást? Érdemi válaszok persze nincsenek. Erre a dágványra kell felkészülnünk a következő esztendőben.

Kapcsolódó írásaink

Bencze Izabella

Bencze Izabella

A Makovecz-katedrális

ĀEmber, csak nem hagyod, hogy Isten korlátozza a szabadságod, és emiatt ne élvezhesd az élet gyümölcseit? Ne hagyd magad, méltatlan hozzád. Tégy, amit akarsz, mert megérdemled

Domonkos László

Domonkos László

Ravenna, Brüsszel

ĀAlig másfél évtizede, hogy akkori munkahelyem, a Duna Televízió egy hétre kiküldött – valaha úgy mondták: fejtágítóra – Brüsszelbe

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom