G. Fehér Péter

Vélemény és vita

Humánum?

Most négy éve egy berlini karácsonyi vásáron egy dzsihadista kamionnal belehajtott a tömegbe, tizenkét embert megölt, legalább százan megsebesültek. A történtek sokkolták a német társadalmat

A tragédiáról most is megemlékeztek a német fővárosban, és nagyjából akkor érkezett a hír, amikor a merénylet színhelyén a virágcsokrokat elhelyezték: Németország és Finnország öt olyan állampolgárát fogadta vissza, akik korábban Szíriában csatlakoztak az Iszlám Állam (ISIS) terrorszervezethez. Öt nőről, valamint gyermekeikről, 18 fiatalkorúról van szó. A két ország külügyminisztériuma szerint a nők és a gyerekek humanitárius okokból térhettek vissza szülőhazájukba.

Könnyfacsaró ez a mély humánum és a két ország polgárai iránti elkötelezettsége, amelyet a német és a finn állam véghez vitt. Senki nem gondolt bele, hogy az Iszlám Állam nem az angolkisasszonyok templomi kórusa, ahol ha valaki megunja az éneklést, búcsút mondhat a társaságnak? Ezek a nők szélsőséges iszlám harcosok feleségei vagy özvegyei, akik önként fordítottak hátat hazájuknak, az európai életformának és kultúrának, mentek a konfliktuszónába, tértek át az iszlám vallásra, és szültek gyerekeket, akiknek az a feladatuk, hogy apjuk nyomdokaiba lépjenek. Az iszlám tiltja a vallás elhagyását, és egyébként is, ebből a hálóból élve aligha lehet kikerülni. Ha mindez nem terrorveszély, akkor mi az?
Hiába próbálja a nyugati sajtó bagatellizálni az európai nők szerepét a harci cselekményekben, sőt nemegyszer áldozatként feltüntetni a gyengébb nem Óvilágból a Közel-Keletre elszármazott képviselőit. Az igazság az, hogy az egykor az európai városok kávéházaiban ücsörgő, a világmárkák üzleteiben lődörgő tinédzserek egy jelentős része harcos amazonná vált az új ideológiai és vallási agymosás hatására.

Az Európai Unió rendőrsége, az Europol egy tavalyi elemzése szerint a nők szerepvállalása nélkül az Iszlám Állam működésképtelenné vált volna. Mint írták, a nők fontos szerepet töltöttek be az ISIS uralta iraki és szíriai területeken a média, az erkölcsrendőrség, illetve az egészségügy és az oktatás terén. Az Europol kiemeli, hogy a dzsihadista nők nem kevésbé elkötelezettek ideológiailag, mint a férfiak, hangsúlyozzák, hogy a korábbi hasonló csoportokhoz képest az Iszlám Állam propagandaanyagaiban látványosan több nő szerepel, a szerzők között is több a nő, valamint sok esetben a célközönséget is a nők jelentik. Nehéz elképzelni ezek után, hogy az európai nők mindebből kimaradhattak volna. Az is nyilvánosságra került, hogy bár a szélsőséges csoportokban jórészt még mindig tartja magát az elgondolás, miszerint a nőknek nem a harc a feladatuk, könnyen átalakulhat a hagyományos háztartásbeli szerepük.

Ezt bizonyítja az a tény is, hogy a harcosok között a nők aránya egyre nagyobb.

Mindezek után a most hazatért európai nők nem kerültek őrizetbe, szabadon jöhetnek-mehetnek, és csak egy bágyatag eljárással kell szembenézniük, amiért csatlakoztak az ISIS-hez. Ez messze nem visszatartó erő, és az egész történetnek olyan látszata van, mintha a két uniós tagállam házhoz hívná a terrortámadásokat. Lassan már olyan lesz az egész, mit például a tömeges genderideológia, amelyet a megfelelő propagandával elfogadhatóvá és a mindennapok velejárójává tettek a nyugati társadalomban.

Az ISIS német és finn tagjai most megint abba társadalomba kerültek, amelyet különböző okok miatt elhagytak. Csak már az ISIS-nek tett esküjük kötelezi őket, hogy ne meneküljenek, hanem aktívan harcoljanak a hitetlenek ellen.

(A szerző lapszerkesztő)

Kapcsolódó írásaink

Boros Imre

Boros Imre

A törvényes és az árnyékállam

ĀBiden ígéretet tett több mint tízmillió illegális bevándorló részére állampolgárság biztosítására, míg az unióban éppen harmincnégymillió bevándorló érkezésével kívánnak kalkulálni a következő hétéves költségvetési ciklusban

Nagy Ervin

Nagy Ervin

Ceterum censeo: Karácsony Gergelynek mennie kell!

ĀA főpolgármester felfüggesztette a jogállamiságot, felszámolta a fékek és ellensúlyok rendszerét, amikor a közgyűlés összehívása nélkül önkényesen hirdette ki a főváros költségvetését