Galsai Dániel

Vélemény és vita

A nagy ötlet

Fricska. Újabb grandiózus terv Fekete-Győr Andrástól: „A Momentum Mozgalom és a Momentum TizenX fiataljai kezdeményezik, hogy minden olyan fiatal vehessen részt az előválasztáson, aki 2022 májusáig betölti a 18. életévét!”

Eszerint lennének szép számmal 16–17 évesek is, akik döntenének az összefogócska leendő listavezetőjéről. Ez bizonyára tovább növeli majd a megméretés komolyságát. Persze, mint minden nagy ideánál, ennél is az a lényeges, mennyiben lehet továbbgondolni. Nem szabad megállni félúton: jöjjenek az általános iskolások is, legyenek nekik is vízióik a gazdaságpolitika jövőjéről. Az óvodások talán később, de amelyikük helyesen ki tudja mondani, hogy „NOlimpia”, az egy X-et is be tud karcolni egy papírra. Kár, hogy Fegyőrék ismét késésben vannak: a remek tervvel szinte egy időben nyilatkozta Gyurcsány, hogy ha lesz a DK-nak miniszterelnök-jelöltje, az a felesége, Klára lesz. És ez ugye tudjuk, mit jelent. A Momentum vezérkarának ideje a házi kedvencek felé fordulni: kutyák, idomított delfinek. Hátha.

Kapcsolódó írásaink

Boros Imre

Boros Imre

Európa több birodalmi törekvés színtere volt

ĀNéhány nap telt el azóta hogy az EU-ban a működtetéséhez elengedhetetlenül szükséges hét évre szóló költségvetés és az ahhoz kapcsolt újraindítási alap feltételrendszerében megállapodtak

Nagy Dóra

Nagy Dóra

A parancs érvényben van

ĀTovábbra sem csitul a zavar és az indulat az ellenzéki oldalon a brüsszeli EU-csúcs eredményét látva.