Faggyas Sándor

Vélemény és vita

Fejetlen Európa

Ha nem volna halálosan, tragikusan komoly a terrorhullám, amely megint elárasztotta Franciaországot, akár még mulatságosnak is tarthatnánk azt a szópárbajt, ahogy a török elnök és egyes nyugati politikusok egymást kölcsönösen lefasisztázzák

álláspont

Erdogan szerint Macron és muszlimellenes társai „a szó szoros értelmében fasiszták, a nácizmus láncszemei”, a nizzai polgármester pedig a csütörtöki késes-lefejezéses terrortámadás után arra szólított fel, hogy Franciaország „végleg törölje el az iszlamofasizmust” a területéről.

Persze sem a keresztény, pontosabban egyre inkább keresztényellenes Nyugat-Európa, sem az iszlám nem fasiszta. Sem politikai ideológiáját, sem politikai gyakorlatát tekintve. Akkor sem, ha két nagyon eltérő kultúrát, világnézetet, jogrendet, erkölcsi felfogást és életformát képviselnek, illetve követnek. Európa és az iszlám konfliktusa a messzi múltban gyökerezik, és a két világ soha nem tudott keveredni, elvegyülni, összeolvadni, legfeljebb békésen egymás mellett élni.

Ennek vetett véget a multikulti, nyitott, kevert világtársadalmat építő ultraliberális globalizmus, amely meghirdette, hogy a migráció „pozitív globális jelenség”. A népek és nemzetállamok fölötti totális uralomra törekvő birodalom irányítói, ügynökei, reguláris és informális hadoszlopai e téves és megtévesztő dogma jegyében minden módon és eszközzel ösztönzik, támogatják és menedzselik az idegen – nagyrészt iszlám – hitű, kultúrájú, életformájú gazdasági bevándorlók tömeges betelepítését Európába.   

Igen jellemző Erdogan kifakadása: „Napjainkban egyre lehetetlenebb muszlimnak lenni, az iszlám szerint élni Nyugaton.” Vagyis az iszlám egyik erős embere szerint (Nyugat-)Európa is az ő világának evidens része, természetes élettere. Az európai szellemi és politikai elitnek már rég fel kellett (volna) ismernie, hogy a távolból – szervezetten, üzlet- és üzemszerűen – érkező „menedékes hullám”, a tömeges, illegális bevándorlás leple alatt Európa tervszerű megszállása, meghódítása, iszlamizálása, az európai – görög, római, zsidó, keresztény gyökerű – kultúra és életmód felszámolása zajlik, mégpedig erőltetett menetben.

Ám a fanatikus iszlamista terroristák, humanoid gyilkológépek által sorozatosan végrehajtott szörnyű lefejezéseknél még nagyobb veszélyt jelent Európára az unió fejetlensége. Aminek legsúlyosabb szimptómája, hogy sem a demográfiai, sem a migrációs, sem a vírus- és a gazdasági válsággal nem tud megbirkózni. Ráadásul a nyáron nagy nehezen kialkudott új hétéves költségvetés és gazdasági helyreállítási alap sem tud már időben, január elején hatályba lépni a brüsszeli butaság, bénultság, tehetetlenség miatt.  

A régi görögök által az egyik fő rossznak tartott anarchia szó azt jelenti: fejetlen lábság. Az európai vezető testületeket és intézményeket megszálló anarchista-nihilista nyugati újbaloldal azt hiszi és hirdeti, hogy szabadság csak akkor van, ha nincs „fej” – azaz rend, norma(litás), hagyomány- és törvénytisztelet. Azt sem tudják, mit tanított hetven éve az európai alapító atyák egyike, Robert Schuman: „Egy keresztényellenes demokrácia olyan karikatúra lesz, amely vagy zsarnokságba, vagy anarchiába süllyed.” A balfék brüsszeli bagázs egyedüli „innovációja” az, hogy kontinensünk fokozatosan Eurisztánná válik, ahol a káosz és a zsarnokság már nem egymás alternatívái, hanem egyszerre, együtt léteznek. Íme a szép új világ!
Így ma egyszerre két fejetlenség ellen kell küzdeni minden európai kultúrájú, nemzeti és keresztény demokratának. Thomas Mann egykori legendás figyelmeztetése ismét igencsak aktuális: Európa, vigyázz!

(A szerző lapszerkesztő)

Kapcsolódó írásaink

Kő András

Kő András

Krizantémok

ĀAhogy jártam a sírok között, mondogatni kezdtem magamban Károlyi Amy Drótvirág című versét, mert holnapután a krizantémok is lehajtják majd a fejüket, és elszáradnak

Szerencsés Károly

Szerencsés Károly

Kilenc érintés

ĀAz érintéstől félni, az érintésre vágyni! Mit művel velünk, velem ez a beteg kor! Ölelés, boldog zsibbadás, a sejtekben cikázva futó bizsergés nélkül élni