Galsai Dániel

Vélemény és vita

Csoda

Fricska. „Jön az európai minimálbér, az EB már lépett” – virít a nagybetűs cím az Mfor.hu cikke felett

Nemrég ugyanezzel a bombasztikus hírrel tért haza Brüsszelből Gyurcsányné Dobrev Klára, a DK nagyasszonya is, kiemelve, hogy ez az ő diadaluk, a kormány veresége. Csakhogy a szövegből kiderül, Ursula von der Leyen bizottsági elnök szerint szó sincs kötelezettségről, pláne egységes összegről. Nicolas Schmit foglalkoztatásért és a szociális jogokért felelős uniós biztos pedig egyenesen azt közölte: „Ilyen követelmény bevezetése »teljes mértékben lehetetlen lenne«, és tönkretenné a gazdaságot.” Mindez logikus: ha a svéd minimálbér lenne az etalon, a kelet-európai országok rövid időn belül összeomlanának, ha fordítva, akkor a nyugati melósok felgyújtanák az ottani parlamenteket. Ám negyvenévnyi szocializmus nem múlt el nyomtalanul, csodák nincsenek. Persze elvileg előfordulhatna, hogy a Gyurcsány-klán nem próbálná ilyen kommunisztikus demagógiával etetni a posztkádárista törzsszavazóit. Az valóban csoda lenne!

Kapcsolódó írásaink

Bán Károly

Bán Károly

Gyurcsány elcsendesedőben

ĀHová tűnt Gyurcsány Ferenc? Éppen most nem jelenik meg a magyar nyilvánosságban, amikor nagy történéseknek vagyunk tanúi?

Petrin László

Petrin László

Fejet levágni francia előjog

ĀHivatalosan, szervezeti szinten kötelességünk lenne fölemelni a szavunkat a Charlie Hebdo időnként keresztény hitünket is obszcén módon gyalázó rajzai miatt

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom