Jánosi Dalma (Róma)

Vélemény és vita

Gendercunami

Boldogabb lennék, ha mindez nem történne meg. Ha nem a gender mesekönyvek körüli hisztériát citálná a magyar sajtó

Jobban örülnék, ha nem lenne szükség a negatív tapasztalatok felidézésére, de sajnos már évekkel ezelőtt sejtettem, hogy Magyarországnak is fel kell öltenie a fegyverzetet. Nyilvánvaló volt, hogy a világot egyre erőszakosabban befolyása alatt tartó ideológiai nyomás hazánkat is előbb vagy utóbb el fogja érni. Nem vagyok jövőbe látó, de várható volt hogy a liberális térfoglalás lassan, alattomosan halad, mint ahogyan Olaszországban tette, évekkel ezelőtt.

A jóléti országként nyilvántartott Itáliát is megrázta a gendercunami, de egészen másként, mint most Magyarországot. Öt évvel ezelőtt, mint valami hidegzuhany érte a családokat, hogy az iskolatermekbe, tankönyvek szövegeibe, játékokba, mesekönyvekbe beszivárgott az LMBTQ-világnézet. A szülők tudta és beleegyezése nélkül a bölcsődétől a középiskoláig tanterven kívüli foglalkozások keretében környékezték meg az ártatlan, mit sem sejtő fiatalokat. Érzelmi és szexuális nevelés címszóval vagy a diszkrimináció elleni harc leple alatt elindult a hagyományos családmodell és a biológiai nemek lebontása. Anya és apa csupán a társadalom kényszer-sztereotípiái, amelyeket át lehet és kell is lépni – oktatták az LMBTQ-szervezetek által iskolákba küldött tevékenységeken. Egy liberális társadalomban a nemeket is lazítani kell – hirdették a haladók.

Az ébredés keserves volt. Civil szervezetek, katolikus mozgalmak, korábban ismeretlen hangadó életvédők szervezkedni kezdtek. Egyre világosabbá vált, hogy az olasz törvényhozás, gazdasági és adózási rendszer ellehetetleníti a családok fennmaradását, főként a gyermekvállalást. Mindemellett egy furcsa kór, korábban nem hallott ideológiák bombázták a gyermekek ártatlan tudatát. Ezek a nemi identitás felborítását célozták. „Stop a genderelmélettel az iskolákban” özönlötték el Róma forgalmasabb tereit a sárga és fekete színű röpcédulák. A családok úgy érezték, a politika magára hagyta, sőt csúnyán átverte őket. Alulról építkező ellenállással, civil összefogással próbálták éveken keresztül megfékezni a liberális politika demagógiáját és ébren tartani a családok figyelmét. Pápai egyetemek konferenciáin, plébániai ismeretterjesztő esteken, WhatsApp-csoportokon keresztül nyitogatták a családok szemét a veszélyre.

A katolikus családok püspökökhöz fordultak, jómagam Ferenc pápához intéztem levelet. Írásomban, amelyet több aggódó család is ellátott kézjegyével, pontosan azt az félelmet és tehetetlenséget tártam a Szentatya elé, miszerint a genderideológia beteges jeleit véltük felfedezni gyermekeink iskolai nevelésé­ben. Kértük, hogy nyilvánosan is szólaljon fel, és figyelmeztesse a hívőket a jelenség veszélyére. A levelet Federico Lombardi atyának, a Szentatya szóvivőjének személyesen adtam át, és megkértem, az együtt eltöltött esti vacsora után adja át az irományt Ferenc pápának.

Pár héttel később a Szentatya a Fülöp-szigetekre tett látogatásáról visszatérve, a repülőn tartott sajtókonferencián adott válaszaiban személyesen nekem és más olasz családoknak is üzent. Legalábbis én akkor így értékeltem a genderideológiáról szóló nyilatkozatát. Ideológiai kolonizációnak avagy gyarmatosításnak nevezte az LMBTQ világnézetének iskolai terjesztését. Így tettek a múlt század diktatúrái is, egy általuk elfogadott doktrínát kényszerítettek a népekre – nyilatkozta a pápa. Azóta számos alkalommal homíliákban, katekézisekben megemlítette. A katolikus nevelési kongregáció 2019-ben kiadott dekrétuma részletesen tárgyalja a gender kérdését a nevelésben. A Férfinak és nőnek teremtetett című kiadvány összegyűjti a szent életű pápák szavait, a Katolikus Egyház Katekézisének erre vonatkozó részeit, és hangsúlyozza a keresztény antropológia világnézetének érvényességét.

A gendercunami elleni harcban a civil szervezeteknek, a médiának óriási szerepe volt és van a mai napig. A 2015-ben a San Giovanni téren és a 2016-ban a Circus Maximuson megrendezett Family Day milliós tüntetések az elkeseredett családok jajszava volt a hatalommal szemben. A milliós tüntetéseken politikai és felekezeti világnézettől függetlenül jelen voltak mindazok, akik hisznek a hagyományos családmodell szépségében és létjogosultságában.

A békés tüntetés célja az volt, hogy felhívja az olaszországi politikai elit figyelmét: a gyermekek nem kísérleti nyulak, nem mérgezhetik ártatlan tudatukat a hamis tanításokkal.

Az ideológiai kolonizáció, azaz a gender theory az olasz iskolákban 2015 óta vészjóslóan terjed. A 2014. szeptembertől érvénybe léptetett iskolareformot, az úgynevezett „Buona Scuola” programot, amely a nemzeti tanterv alapját képezte, már mélyen átitatta a genderideológia világnézete. A szülők aggodalmának másik sarkalatos pontja a Valeria Fedeli politikus nevét viselő törvényjavaslat volt, amely kötelezővé tette volna a genderideológia oktatását óvodás kortól egészen az egyetemig. A tüntetés másik kényes témája a Monica Cirinnà olasz politikus nevéről ismert törvénytervezet, amely az azonos ne­műek közötti házasság legalizálására törekedett, kiterjesztve a meleg családok jogait gyermekek örökbefogadására is. Ez megtagadta volna a gyermekek anyához és apához való jogát, és kitárta volna a kaput az embertelen bér­anyaság iparága előtt.

Már 2015-ben tervbe volt véve az Ivan Scalfarotto politikus nevéhez fűződő törvényjavaslat, amely a homofóbiát bűntettnek minősítené. Ez azt jelenti, hogy diszkriminációnak minősül, ezért büntethető, ha valaki azt állítja, hogy a házasság egy nő és egy férfi között lehetséges, vagy azt, hogy a gyermekeknek egy anyára és egy apára van szüksége. A homo- és transzfóbiáról szóló törvényjavaslat időről időre visszatér a parlamenti vitába, de mindeddig nem született döntés róla. Legutóbb a koronavírussal fertőzött, illetve karanténban lévő képviselők távolléte miatt kellett elhalasztani a parlamenti vitát.

A jobbközép koalíció frakciói hatalmas erőbevetéssel megpróbálnak féket vetni az LMBTQ épülő diktatúrájának. Andrea Delmastro Delle Vedove képviselővel, az Olasz Testvérek politikusával beszélgettem a napokban a genderkérdésről. A politikus úgy értékeli, hogy a józan ész és a véleményszabadság üldözésére tett kísérlet az Alessandro Zan nevéhez fűződő törvénytervezet. Szerencsés helyzetben vannak a magyarok, hogy nem kell bíróság elé állniuk, amiért János nevű fiúgyermeküket nem hajlandók szoknyában iskolába küldeni. Legalábbis ameddig az Orbán Viktor vezette kormány van hatalmon, addig nem fenyegeti a magyarokat ez a veszély.

Úgy vélem, a magyarok nagyon erős ellenálló képességgel rendelkeznek. Attól sem rettentek meg, hogy felvegyék a harcot a szovjet tankokkal, és nem hiszem, hogy a gender­ideo­lógia kifog majd rajtuk – mondta elismerően a jobboldali magyarbarát politikus. Köszönet érte.

(A szerző újságíró)

Kapcsolódó írásaink

Dippold Pál

Dippold Pál

Gazsi, a fríember

ĀA rókalelkű Tamás Gáspár Miklós, tégéem, Gazsi, most, hogy Karácsony Gergely Budapest díszpolgárává ütötte, a szokottnál is nagyobb nyilvánosságot kap a baloldali médiumokban

Kondor Katalin

Kondor Katalin

Emlékezzünk?

Ā…valószínűleg örök kérdés marad, hogy vajon a felejtéstől vagy az emlékezéstől válhatunk-e jobb emberré?

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom