Bán Károly

Vélemény és vita

Baloldali forradalmas

Álljon meg a menet, mert itt már nem a menyasszonyt, hanem a forradalmat lopják. Meg a köztársaságot próbálják kisajátítani

álláspont

A Színház- és Filmművészeti Egyetem „forradalmár hallgatói” és kőliberális provokatőr tanácsadóik az 1956-os forradalmat és szabadságharcot a szovjetekkel leverető kommunisták, a kádári utódpárt asszisztenciájával kísérve játszanak szabadságharcosdit, forradalmasdit.

Ráadásul egy igazi forradalmi emlékhelyről, a Vas utcából indulva, ahol „az 1956-os egyetemisták vére öntözte az utcát”. Ide kívánkozik a náciság motívu­mait és az antiszemitizmust újra és újra felmutató, magát „néppártnak” hazudó Jobbik is, amely mára hamisítatlan Ballik lett. Ha ez a színházi szereposztás nem az ötvenhatos forradalmárok emlékének megcsúfolása, akkor mi számít annak?

A hónap elején lezajlott borsodi időközi országgyűlési választáson a baloldal nevére vett judapestező, a zsidókat tetűcsúszdásozó, a cigányokon gúnyolódó jobbikos Bíró Lászlót politikai csatamezőre küldő Jobbik szánalmas hazugságaival és rágalmaival gyalázza a forradalmi emlékezést. A törpepárttá zsugorodó MSZP zuglói polgármestere, Horváth Csaba pedig a forradalom napján az ATV-ben azon poénkodik – amikor pártjának a parlamenti küszöböt alulról súroló támogatottsága kerül szóba – , hogy nem közvélemény-kutatást, hanem választást kell nyerni. A politikai riválist pedig „Orbán és rabló bandája”-ként aposztrofálja. Sokat elmond erről a szerencsétlen alakról, hogy még az amúgy kormánypártisággal nem vádolható ATV riportere is elhatárolódott a saját pártjában csak „Csacsi”-ként emlegetett Horváth Csaba kijelentésétől.

Az MSZP-t megjelenítő Horváth amúgy a szocialista innováció legújabb politikai termékét dobta be az évfordulón, ami így hangzik. Ők és szivárványkoalíciójuk maguk alkotják a „demokratikus köztársaságpárti ellenzéket”. Ennek jegyében nézzünk szét kicsit a házuk tájékán, csupán a közelmúlt történései kapcsán. Kezdjük mindjárt Horváth Csaba pártjával.

Bár ennek előzményeként nem árt felidézni, hogy olyan baloldali „demokrata” minősíti egy plurális demokráciában a politikai riválisát, akinek az alábbi történések fűződnek a nevéhez: 1. Ő volt az egyik kormánybiztosa 2002-ben az MSZP–SZDSZ-koalíció Fészekrakó programjának. Az eredmény: a bíróságok a mai napig tárgyalják a visszaéléseket. Totális bukás lett a vége. 2. Ő hirdette meg az ingyenbékávé programját. Az eredmény: az Európai Csalás Elleni Hivatal jelentése szerint 167 milliárd forintot elloptak a 4-es metró projektből. 3. Horváth volt az, aki Budapest főpolgármester-helyetteseként előterjesztette tizenkilenc fővárosi szakközépiskola bezárását. A döntés háborús méretű csapás volt a magyar szakképzés rendszerére. 4. Az ellenzéki főpolgármester-jelölti előválasztáson (az egyébként alkalmatlan) riválisától, Karácsony Gergelytől akkora verést kapott, hogy egy demokrata a Seychelles-szigetekig szaladt volna a Rózsadombról, hogy elbujdosson a világ elől.

Aztán itt van a demokratikus köztársaságpárti DK-s erzsébetvárosi képviselő áramlopása, a maffia-bűncselekménnyel vádolt DK-s ügyvéd közpénzekkel történő kitömése két fővárosi kerületben is. Nemrég egy szegedi szocialistát vittek el vezetőszáron negyedmilliárd forint adócsalás gyanújában. Ne feledkezzünk meg a teljes baloldal közös borsodi jelöltje szövetkezetéről sem. Ez is bőven beleférne egy valódi, nem politikai zsarolásról szóló jogállamisági jelentésbe arról a „beteg demokráciáról”, amit a baloldali szörny-koalíció alkot.

(A szerző újságíró)

Kapcsolódó írásaink

Kő András

Kő András

Röplapok

ĀA röplap rövidebb életű, mint egy újságcikk. Pedig az újságcikk sem él sokáig. A röplap felröppen, lejt néhány csavaros szaltót a levegőben, aztán a szemétben végzi

Szerencsés Károly

Szerencsés Károly

Önkéntes nagyidő

ĀVan úgy, hogy rebellióra van szükség, és van úgy, hogy békés építkezésre