Galsai Dániel

Vélemény és vita

Tacskók és melósok

Fricska. A napnál világosabban látszik, hogy kezd kifogyni a szellemi muníció a színművészetis tanonc-forradalmároknál

Korábban volt ugyebár koreo­gráfiailag értelmezhetetlen táncos felvonulás, élőkép, különböző állami épületek el- és visszafoglalása. Ezeknek közös vonása az volt, hogy a főváros legszűkebb mellékutcáiban zajlottak, így tömegnek látszott, ami nem az. Tegnap azonban már egészen az Innovációs és Technológiai Minisztériumig merészkedett a csipet csapat. Lehettek vagy kétszázan, közöttük is sok „vatta”, újságíró, gyanútlan lézengő. A forgatókönyv szerint neves magyar művészek olvastak fel támogató leveleket, így Mácsai Pál, Hernádi Judit, Alföldi Róbert. A támogatók közül kiemelendő Cate Blanchett és a bukaresti művészeti főiskola – Hollywoodban és a román fővárosban nyilván nagyon képben vannak! A tüntikézőkkel együtt rezdült a hivatalos tacskótalálkozó csapata és a Nógrád megyei Melósok Szövetsége is. És ez nem vicc! A vicc az, ami mostanság a Vas utca környékén történik.

Kapcsolódó írásaink

Frigyesi András

Frigyesi András

Az érték a mérték

ĀAmikor a színház a világot mint változót mutatja be, egyúttal jó szándékú változtatásokat is megfontolásra ajánl. Manapság sok jelenség nyugtalanító: eltorzult a becsület, a tisztesség, a tolerancia, de még a szabadság fogalma is

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom