Galsai Dániel

Vélemény és vita

Máté és a dobok

Fricska. Nyugvópont felé közeledik az SZFE-ügy, és ez jó dolog. A színitanoda nemrég kinevezett kancellárja közleményében minden tárgyalást támogat, de befejezettnek nevezte a „tanköztársaságot”

A negyven-ötven „forradalmárnak” meg kell tehát értenie, hogy jelen állás szerint még nem elsőéves diákok vezetnek egy államilag finanszírozott intézményt. De hogy az egész mögött milyen szellemi és morális erők működtek, arra ékes példa Máté Gábor nyilatkozata. Szerinte nem volt kár beleállni Gothár Péter zaklatási ügyébe, mert történtek változások, mégsem biztatna most senkit arra, hogy álljon elő ilyen problémával. „Most az ilyen esetet nem szabad nagydobra verni.” A közismerten liberális kulturális fellegvárnak számító Katona József Színház főigazgatója elsők között „állt bele” az SZFE-balhéba, pontosan ahhoz a körhöz tartozik, akik – erős politikai háttérzörejekkel – szították a metoo kampányt. Most, hogy az egyetem kapcsán is kínos lett ez a téma, már nem szeretne dobolni. Zavarja a nyilvánosság zaja.

Kapcsolódó írásaink

Kondor Katalin

Kondor Katalin

Néhány szó a partnerségről

ĀGyűlnek, egyre csak gyűlnek az adatok és a tapasztalatok annak a ténynek a megállapításához, hogy nem az Európai Unió az a szellemi közeg, amelyhez tartoznunk érdemes

Simicskó István

Simicskó István

Halálra ítélt ebek Budapesten

ĀAz Árpád-kori Európában, éppen az első keresztes hadjárat idején született némethonban egy leány, aki hosszú élete során többek között gyógyítással, különböző nyelvekkel és a zene művelésével is foglalkozott

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom