Faggyas Sándor

Vélemény és vita

Soros szerencsi balkolbásza

Ezúttal ismét Bíró száll versenybe a júliusban tragikus balesetben elhunyt képviselő lánya és örökségének továbbvivője, Koncz Zsófia ellen, mögötte azonban most felsorakozott az egész levitézlett kolbászbaloldal

álláspont

„A Jobbiktól az LMP-ig mindenki bedarálva és betöltve, mint a kolbász. Az egykor önálló identitással bíró közösségeket felváltotta a Soros-hálózatot kiszolgáló baloldali népfront. 2022-ben döntő ütközetre készülnek.”

Alig két hete írta ezt politikai évadnyitó esszéjében Orbán Viktor. E napokban sokan latolgatják és várják, hogy vasárnap kinek hoz szerencsét a szerencsi–tisza­újvárosi időközi országgyűlési választás: a két kormánypárt vagy a hatpárti szivárványkoalíció jelöltjének. A két és fél évvel ezelőtti választáson a Fidesz-KDNP jelöltje, Koncz Ferenc az érvényes szavazatok 49,3 százalékával nyerte el az egyéni választókerületi mandátumot, az akkor még önállóan induló Jobbik jelöltje, Bíró László a második helyen végzett 31,6 százalékkal, míg az MSZP-Párbeszéd jelöltje 14,9, az LMP-é 2,3 százalékot kapott.

Ezúttal ismét Bíró száll versenybe a júliusban tragikus balesetben elhunyt képviselő lánya és örökségének továbbvivője, Koncz Zsófia ellen, mögötte azonban most felsorakozott az egész levitézlett kolbászbaloldal. Abban a csalfa reményben, hogy ha mindannyian összeállnak, akkor legyőzhetik a kormánypárti jelöltet.

A ballib népfrontos korifeusok ugyanis úgy számolnak, hogy miután a Fidesz–KDNP országosan 2010-ben, 2014-ben és 2018-ban is kétharmados választási győzelmet aratott a megosztott ellenzékkel szemben, csak úgy lehet győzni ellene, ha egyetlen közös listát és mind a százhat egyéni választókerületben egy közös jelöltet állítanak majd a 2022-es választásokon. A korábbi radikális jobboldali „Ballikot” is magába olvasztó Nagy Baloldali Összefogás főpróbának szánja a holnapi választást, ezért a nagy felhajtás, bár most csupán egy mandátum sorsa dől el, és – kétharmados többség ide vagy oda – ez a kormány még jó másfél évig mindenképpen a helyén marad.    

A hat, immár arctalan, gerinctelen, identitását vesztett politikai alakulat marionettbábui összegyűltek hát a filantróp spekuláns alkimista boszorkánykonyhájában, ám az ott kreált homunculus szörnyűre sikeredett. A közös jelölt politikusként és vállalkozóként is csődöt mondott, munkásait kisemmizte és fenyegette, de még nagyobb baj, hogy zsidó- és cigányellenes – a magát (szavakban) antifasisztának és antirasszistának valló baloldali koalíció mégis kitart mellette. Pedig egyre több közismert, bár már a körön kívül álló baloldali politikus – köztük Kovács László volt MSZP-elnök, Schiffer András volt LMP-társelnök, Szanyi Tibor volt MSZP-s EP-képviselő –, továbbá számos elismert baloldali értelmiségi és magyar zsidó vezető figyelmeztet arra, hogy Bíró személye a baloldal számára vállalhatatlan, és antiszemita, rasszista embernek nincs helye a magyar törvényhozásban. Hiába, mert mind a hazai, mind a külföldi képmutató baloldali bagázs hallgat. Cinkos-cinikus módon lapít. Ami annak a beismerése, hogy számukra a cél – a hatalom megszerzése – szentesít minden, bármilyen tisztátalan és tisztességtelen eszközt.

Széchenyi írta, hogy a hitel azon talpkő, melyen felemelkedésünk s boldogulásunk alapulhat. Nemcsak szűk, de tágabb értelemben is – tudniillik tudjunk „hinni s hihetni egymásnak”. Merthogy a hit és a hitelesség nemcsak a mindennapi, de a politikai életben is a bizalom és az együttműködés előfeltétele…

Aki szereti a magyar csokoládét, bizonyára emlékszik az ötletes reklámszövegre: „Az élethez kell egy kis Szerencsi.” Nos, akár nyer, akár nem a kolbászba töltött hiteltelen baloldal becstelen jelöltje Szerencsen, sem neki, sem az őt támogatóknak nem lesz Szerencsije. Ebből a gusztustalan masszából ugyanis aligha lesz csábító csokoládé 2022-ben. Sőt utána sem.

(A szerző lapszerkesztő)

Kapcsolódó írásaink

Kő András

Kő András

Járószékek

ĀA Magyar értelmező kéziszótár szerint a páternoszter végtelenített láncszerkezetre szerelt, járószékekből álló, folyamatosan járó személyfelvonó

Szerencsés Károly

Szerencsés Károly

Csendrobbanás

ĀJó lenne egy ilyen angyalőrző pillanat. Ilyen álmos, továbbszálló csend