Tamáska Péter

Vélemény és vita

Gender, szakállad kender

Ezt a kis mondókát elalváshoz találtam ki. Bárgyú, de megnyugtat. Mint gyermekkoromban a hasonló kis versezetek, amikor a kommunista vezetők hivalkodó életéről fantasztikus hírek keringtek

Mint most a gendernemzedék ultraliberális, vörösbe hajló értelmiségéről. A sorosi megmondókról. Ők, akik a gendernyelvet beszélik, a tömeget gyengeelméjűnek tartják, s gyámkodni kívánnak embertársaik fölött. Rasszizmuskúrákat szeretnének tartani a kioktatást elutasító német rendőrségnél, de tanácstalanok azzal a többezres tömeggel szemben, amely Berlinben az Arafat-klán fejének édesanyját búcsúztatta.

A genderek visszariadnak a moszlimoktól, akik ragaszkodnak a Korán szavaihoz. Félanalfabéta menekültek kapnak ingyenes internetet a migránssimogatóktól, a normális AfD-tagokat a homoszexualitás védelmezői „szexizmussal” vádolják, az Egyesült Államokban a déli államok hősi emlékműveit bontják (pedig az Észak pénzeszsákjai a Dél földjét mentek elrabolni, a rabszolgaság csak az ürügy volt), kommunisták emelnek Lenin-szobrokat (most Gelsenkirchenben), cseh üzletemberek árulnak eddig gondosan tárolt s a ’89-es forradalommal eltüntetett Lenineket német gazdagok kertjeibe dísznek, Hamburgban Immanuel Kant szobra helyére szexuális sokféleséget ábrázoló szoborcsoportot terveznek a város megkergült polgárai, az Unter der Lindenen egy vendéglő azt hirdeti, hogy nem tálal fel „jobboldali” étkeket.

Merkel asszony 2015-ben a migránsok befogadásának korlátlan meghirdetése után kijelentette, „Wir schaffen das”, megtesszük: mindenki számára bőven van hely. A liberális lobbik morálimperializmusukkal a képernyőt is elfoglalták: síró gyermekek, anyák, szentimentális riportok. Pedig a képernyőn feltűnik néha a migránsok többsége is: fiatal, harcképes férfiak. Az NGO-k Merkelt kikiáltották a világ megmentőjének, s Magyarország – amely józan maradt – lett az ügyeletes fekete bárány. Most is a Leszbosz szigeti migránsokat – akik, hogy befogadják őket, saját táboraikat gyújtják föl – Németország befogadja.

Ursula von der Leyen Európa digitalizálásáról, zöldüléséről s egyéb zöldségekről beszél, miközben a hatásköri vitákban egyértelműen centralizálásra és a bevándorlók kötelező elosztására játszik. „Ha az emberek tanulnának a történelemből, milyen tanulságokkal járna az számunkra” – írta Samuel Taylor Coleridge angol költő-filozófus. Nem tanultunk, s Európa most megint lőporos hordó, mint annyiszor az előző századokban.

Szabad-e gondolkodni? A migránsok és menedékesek munkanélküli segélye nem kis összeg: Németországban hatmilliárd eurót tesz ki évente. Harald Weyer, az AfD parlamenti képviselője nem véletlenül mondja, hogy bár a jobboldalinak mondott Seehofer és Merkel vidáman sütkérezik a média fényében a migránssegítő, humanista szerepben, e szerep költségeit az adófizetők fedezik. A belügyminiszter még a német birodalmi hadilobogó kitűzését is megtiltaná ünnepélyes alkalmakkor: szerinte a német múlt veszélyes árnyait takarja. Az önmagával elégedett köztársaságnak ne legyen saját arca – így Seehofer.

A politikus veszélyes ragadozó, de a chatelők még inkább, főképp, ha egy jobboldali „Chatgruppe” tagjai. Liberális óhaj: a rendőrség figyelje, világítsa át őket. Ehhez a jogállamiság átformálása kéne, hiszen megszületne újra a politikai rendőrség intézménye. Konzervatív oldalon félelemből vagy merő opportunizmusból nem vitatkoznak, inkább hallgatnak. Pedig ki lehetne mondani, hogy sok baloldali csoportosulás köztársaságiak nélküli köztársaságot akar. Mint annyiszor már a történelem folyamán.

(A szerző történész)

Kapcsolódó írásaink

Korompay Csilla

Korompay Csilla

Meseország sutái

ĀA balliberális politikus hölgyekről viszont általánosságban megállapítható: görcsösen igyekeznek agancsot növeszteni, de csak suták maradnak

Kelemen András

Kelemen András

Valami Amerika (2.)

ĀDan P. McAdams amerikai pszichológus, egyetemi tanár azt állítja, hogy szakmája szempontjából egészen különleges eset Donald J. Trump személyisége. Nézzük, mire alapozza ezt