Kacsoh Dániel

Vélemény és vita

Balos káderpolitika

Távol álljon tőlünk azon keseregni, hogy az úgynevezett baloldal rossz döntéseket hoz, olyanokat, amelyekkel veszélyezteti jövőbeli választási győzelmét. Utóbbi ugyanis, elnézve a tarka galerit, maga lenne a katasztrófa Magyarország számára

álláspont

Bár régen volt, a 2010 előtti nyolc év örök mementóként emlékeztet arra, mit csinál Gyurcsány és köre, ha megszerzi a hatalmat.

Ezen logika mentén tehát minden kapitális mellélövés vagy kommunikációs öngól az ellenzék részéről igazából nyereség számunkra.

Ettől még szégyen, hogy a magát évekig független médiamunkásként meghatározó Kálmán Olga elnökségi tag lehet a DK-ban, ahogy a kormányt nemrég még ekéző Dávid Ferencet is egyenesen az elvileg pártsemleges Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége éléről igazolták le Gyurcsányék. A legújabb DK-szerzemény azonban még annak tükrében is súlyosabb húzás, hogy a gyurcsányista Czeglédy Csaba személyében már jó ideje egy börtönviselt, jelenleg is vádlott ügyvédet tömnek ki tízmilliókkal a baloldali önkormányzatok.

Minapi hír, hogy Ihász Sándor korábbi fővárosi főügyész lett a Demokratikus Koalíció úgynevezett igaz­ságügyi szakértője. A kormányváltásról álmodozó párt elképzelései szerint ő lenne a leendő legfőbb ügyész is. Egy ember, akit jelenleg a Fenyő-ügyben hivatali visszaéléssel vádolnak.

Alighanem költői a kérdés, hogy Ihász már a független igazságszolgáltatás meghatározó szereplőjeként is Gyurcsány felé kacsintgatott-e? Logikus lenne. Ahogy az is, hogy se Kálmán Olga, se Dávid Ferenc nem volt korábban független a bukott kormányfő politikai ambíciói­tól. És még sorolhatnánk.

Szintén problémás elgondolás volt egy judapestező jobbikost indítani baloldali jelöltként a borsodi időközi választáson. Mint tudjuk, Bíró László bocsánatkérése a ballib pártoknak elegendő volt – más kérdés, hogy erre csak azt követően került sor, hogy napvilágot láttak a zsidókat tetűcsúszdásoknak nevező megnyilvánulások. Vagyis a bűnbánat annak hatására indult meg benne, hogy veszélybe került reménybeli politikai karrierje.

Hogy a Jobbikban amúgy nem is olyan régen még ezek a korántsem antifa-kompatibilis szövegek mentek, arra ékes bizonyíték Gyöngyösi Márton jelenlegi EP-képviselő 2013-as szónoklata is, amelyben cionista gyarmatosítókról beszélt, továbbá kifogásolta, hogy túl sokat emlékezünk a holokausztra. Azzal is gondja volt, hogy ezt az egyébként Brüsszelből, Gyöngyösi munkahelyéről rendre leantiszemitázott kormány a nemzeti identitás részéve emelte.

Mindezek tükrében a napnál is világosabban látszik az Orbán-gyűlöletben egyesült, egyébként ötlettelenségben szenvedő szivárványkoalíció totális képtelensége. Elcsépelt, de igaz: csak a hatalom érdekli őket. Kristálytisztán mutatja ezt az igazságot az a tragikomédia is, ami a szocialistáknál zajlik. Tóth Bertalan pártelnök és köre minden lehetséges eszközt megragadott, hogy kiszorítsa a versenyből a Gyurcsányékkal kevésbé toleráns, pártja érdekében némi alkudozásra is hajlandó Mesterházy Attilát. Úgy néz ki, sikerrel. A tisztújítás előtt kirakták a küldöttek nagyjából tíz százalékát, éppen a volt pártelnök támogatóit, de még ez sem volt elég, végül teljesen átírták a szabályokat. Vagyis szerintük ez a demokrácia.

Tehát a baloldal melléfogásokkal, botrányos arcokkal, hiteltelen paktumokkal és diktatórikus elánnal fordulna rá a 2022-es kampányra, morális tartásának maradékát is feladva. Abba pedig, hogy a kormányrúd megkaparintása esetén mire számíthatnánk tőlük, a 2010 előtti világ mellett Gyurcsány vagyonelkobzással való fenyegetőzése enged betekintést. Rossz döntés lenne kipróbálni.

(A szerző vezető szerkesztő)

Kapcsolódó írásaink

László Tamás

László Tamás

Liberális önkény

ĀAz SZFE nem csupán szerves része a magyar kultúrának, de talán az egyik vezérhajója is – bár jelenleg a kikötőben vesztegelve generáljavításra szorul