Deme Dániel

Vélemény és vita

Fajelmélet – a baloldal új vallása

Öröm hallgatni némely nyugati etnikai hátterű értelmiségi szavait. Ezt minden irónia nélkül állítom

Ők még szabadon nyilatkozhatnak olyan kényes témákról is, mint az integráció sikertelensége, etnikai feszültségek, magas bűnözési statisztikák egyes bevándorló hátterű csoportok között stb. Így van
ez Shaun Bailey esetében is, aki konzervatív kandidátusként indul a lon­doni polgármesteri választásokon. A minap például annak a véleményének adott hangot, miszerint a baloldal nem akarja, hogy a feketék sikeresek legyenek és jobbá tegyék saját sorsukat, mivel szükségük van arra, hogy a feketék az áldozat szerepét játsszák. A szocialistáknak létszükségletük, hogy az etnikumok áldozatidentitását erősítsék azért, hogy választóik szemé­ben a megmentőt játszhassák.

És valóban, Európában az egyre gyorsuló tempóban beáramló bevándorlók integrációjának fő oka talán nem is a magyar diskurzusban gyakran hangoztatott más értékrendet hordozó civilizációk összeférhetetlensége. A fő ok inkább az érkezésük pillanatától a politikusok és a média által beléjük fecskendezett történelmi antagonizmus, az igazságtalanság és egyenlőtlenség dogmái, az elnyomás minden sarokból leselkedő ördöge, a fehérek tudat alatti rasszizmusának kísértése, amely elől csupán egyetlen menekülési útvonal található, a baloldal oltára előtti meghajlás.

A megváltás csak a liberálisok szent háborúiban való részvétellel érhető el, lángoljanak az autók, törjenek a kirakatüvegek. Áldozni pedig a választói urnáknál lehet, szavazz arra, aki a szabadságot nemcsak kiharcolja számodra, de testre is szabja. Viszik helyetted a keresztet is, felszabadítanak minden erkölcsi felelősség alól. De bármilyen etnikai csoportból származol is, ha feltétel nélkül el nem fogadod a libe­rális Európát uraló hittételeket, de facto fehér ember vagy, az elnyomás eszköze.

Ez is igazolja régi gyanúmat, miszerint az egyház és állam alkotmányos és jogi szétválasztása valójában csak illúzió volt. Az államot nem lehet hatékonyan lecsatolni egy hitközösség által megfogalmazott értékekkel való szimbiózistól. Európában csupán a kereszténységet sikerült helyettesíteni egy másik vallással, a társadalmi harc és a bekebelező empátia kultuszával. Sajnos amíg a mai híresztelésekkel ellentétben a kereszténység sosem volt alapjaiban tény-, tudás- és érv­ellenes, addig az új vallás a megtapasztalható és bizonyítható valóságot legfőbb ellenségeként kezeli. A „hiszek, hogy értsek” keresztény alapelvet a „hiszek, hogy a valóságot ezzel helyettesíthessem” krédó váltotta fel. Mi, keresztények nem azért hiszünk, mert az empirikus valóságot elvakultságból képtelenek vagyunk elfogadni, hanem mert ez kegyetlennek és abszurdnak tűnik a szeretet evangéliuma nélkül. Ezzel ellentétben az új vallás magában az abszurdban hisz, mások megsegítése helyett pedig önmaga eltaposását tartja legfőbb erénynek.

Persze a múlt századokban azért megérte kereszténynek lenni annak, aki hatalomra vágyott, annak, aki uralkodni és nem szolgálni akart. A világi és egyházi hatalom egységének korában a kereszt egyfajta hídként szolgált a társadalmi ranglétrán való felemelkedéshez, hatalmi játékok elengedhetetlen kelléke volt. Így van ez ma is a faji egyenlőség kultuszával. Ma ez a hittétel vezet Brüsszel impozáns katedrálisaiba, az uralkodó rétegek nemzetek feletti globális páholyai­ba. Abban a pillanatban ugyanis, amikor a ranglétrán felfelé törekvők észrevették, hogy az állam- és uralkodóstruktúrák már nem a keresztény hit kritériumai szerint legitimálják hatalmukat, hanem egy másik vallás, a marxizmus vagy szélsőséges liberalizmus kánonja szerint döntik el mi a jó és a rossz, hangosan fogadalmat tettek ezek mellett. Mint ahogy ez történt az inkvizíció sötét éveiben a kereszténység egy félreértelmezett formájával, ma sem fogadják be az európai egyetemek, médiumok, üzleti vagy művészi körök azokat a kandidátusokat, akik nem libasorba állva, hangosan dalolnak a multikulturalizmus énekeskönyvéből.

Némi émelygéssel olvassa az ember azon szerencsétlen, fehér új vallásúak történetét, akik nem elégedtek meg az áldozat szerepébe kényszerített kisebbségekért való osztályharccal, hanem egy kis bőrsötétítő és hajfesték segítségével magukat is évtizedeken át feketének adták ki. Lásd Rachel Dolezal amerikai akadémikus esetét, aki irigylésre méltó egyetemi karriert épített kisebbségi származású értelmiségiként, gyakran panaszkodva a fehérek rasszizmusára. Végül aggódó fehér szülei buktatták le egy gyermekkori képével, amelyről egy copfos szőke kislány mosolyog vissza.

Így volt ez Jessica Krug amerikai professzornő esetében is, aki ugyan fehér zsidó család gyermekeként látta meg a világot, de hamar felismerte, hogy a fekete identitás felvételével messzebbre jut az amerikai egyetemek kvótákkal megáldott világában. Amikor végül lebukott, gyávának, sőt kulturális piócának titulálta önmagát, de azt saját példájával bizonyította, hogy a faji uszítás és identitáspolitika ma az ér­vényesülés hatékony eszköze.

Ahogy mondják, mindenkit az vált majd meg, amiben hisz. Azért viszont ne állítsuk vissza a kereszténységet államvallásként, hogy a Krugokban és Dolezalokban is felkeltsük az érdeklődést Krisztus tanai iránt. Örvendezzünk inkább annak, hogy mennyivel könnyebb elhinni nekünk, hogy egy kétezer éve élt rabbi a víz felszínén járt, mint nekik, hogy a mennyek országa a civilizált nemzetek elpusztításával valósul majd meg.

(A szerző teológus, újságíró)

Kapcsolódó írásaink

Nagy Ervin

Nagy Ervin

A baloldal permanens válsága

ĀA balliberális politikusok gyülekezete a rendszerváltoztatás óta bolondította két évtizeden át az országot, hogy kizárólagosan ők rendelkeznek államvezetési kompetenciával

Vitéz Ferenc

Vitéz Ferenc

Csodák – a csoda nélküli időben

Ā„Ne remélje, hogy megszabadult a könyvektől!” Erre a tíz évvel ezelőtt magyarul is megjelent beszélgetéskötetre hivatkoztam már e hasábokon

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom