Galsai Dániel

Vélemény és vita

Egyeztetés

Fricska. Soha se gondoltam volna, hogy egyszer arra vágyom, hogy kávéscsészévé válva részt vehessek Gyurcsány Ferenc és Fekete-Győr András egyeztetésén

Márpedig most ez a helyzet. A rutinos Don Corleone és a fiatal kora dacára már bizonyítottan alkalmatlan blöffkirály tárgyalóasztalhoz ült, hogy tisztázzák a „gödi Watergate”-et. A történet a honi ellenzék állatorvosi lova: mindenki mindenkit elárult, tombol a széthúzás, a szigorúan szakmai alapokról papoló figurák vádolják egymást. Az eset mélyrétegeiben a kormány által támogatott Samsung-beruházás áll: ha szüksége van erre Fletónak, akkor a momentumos polgármester akár maradhat is. De ez sem ilyen egyszerű, mert ebben a simlis játszmában még az árulókat is elárulják: három DK-s képviselő felfüggesztette párttagságát. Fegyőr szerint: „a megbeszélés konstruktív volt, ahol megállapodásra jutottunk”. Aki alig két éve még azt mondta, hogy Gyurcsánynak végre el kellene takarodnia a közéletből. Én röhögnék ugyan, de hogy nézne ki egy röhögő kávéscsésze?

Kapcsolódó írásaink

Kelemen András

Kelemen András

Még azt mondják: nem illik…

ĀA Rákóczi-sörényt, a történelmi személyiségeinknél oly gyakori szakállt, sőt magát a bajuszt is gyakran rossz szemmel nézte az épp soron levő idegen megszálló

Vitéz Ferenc

Vitéz Ferenc

A Hangulat Könyve

ĀA balról érkező liberális összhangban fölzeng az „éljenmájuselseje”, a „blacklivesmatter”, a „világproletárjaiegyesüljetek”, a „múltatvégképpeltörölni”, a „halálafehérekre”

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom