Dawid Wildstein

Vélemény és vita

Baloldali képmutatás

A baloldal egyik legvisszataszítóbb tulajdonsága a nemes eszméken és a valós emberi sérelmeken való élősködés

Mondhatnánk, hogy ez a „működési elve”, amióta konkrét, identitásképző erőként megjelent az európai politikában. Ez a működési elv elég egyszerű. Felállítjuk a probléma valós diagnózisát, önkényesen kinevezzük magunkat a „hátrányos helyzetűek hangjának”, majd létrehozunk egy világot, ahol az említett áldozatok még rosszabb helyzetbe kerülnek. Hasonlóan, mint a kommunisták, akik a munkások jogaiért indultak harcba, majd milliószámra gyilkolták őket. Lehetne sorolni a példákat. A baloldal a cél eléréséhez szükséges eszközként kezeli az áldozatokat – a „hátrányos helyzetűeket” pedig szükségtől függően gyorsan váltogatja.

Nézzük csak meg, hogy Varsóban a baloldal többsége milyen könnyen elseftelte a reprivatizációs maffia által megkárosított személyeket azért a pénzért cserébe, amit az ügyben sáros városházától kapott az LMBT (leszbikusok, melegek, bi- és transz­szexuálisok) témájában folytatott felvilágosításra. Ez a balos cinizmus az utóbbi napokban is megnyilvánult, amikor Lengyelország az isztambuli egyezmény felmondása mellett döntött. Ez az egyezmény egy tipikusan baloldali képződmény, amely a családon belüli erőszak elleni harc hangzatos jelszavait irdatlan mennyiségű propagandával elegyíti.

A baloldal persze rögtön rávetette magát a kormányzó Jog és Igazságosság pártra, mintha az a tettesek és nem az áldozatok mellett állna ki. Csak, mint ahogy az a baloldal esetében lenni szokott – magasról tesznek az áldozatokra. Kizárólag az egyezmény említett, haladó újbeszél nyelven megírt szimbolikus csomagja érdekli őket. Épp ezért nem a jobboldalnak kellene magyarázkodnia, hogy felmondja az isztambuli egyezményt.

A kérdéseket ebben az ügyben a baloldalhoz kellene intézni, ezek így hangzanak: Miért kell mindenbe belekevernetek a cinikus ideológiá­tokat? Miért nem vagytok képesek egyszerűen a hátrányos helyzetűek oldalára állni, és nem a céljaitok elérését szolgáló eszközként használni őket? Amíg a baloldal nem képes válaszokat adni, nem is lehet partner a valós társadalmi problémákról szóló vitákban. Csak cinikus politikai komisszárok bandája marad, akiktől a lehető legtávolabb kellene tartanunk magunkat. 

(Gazeta Polska)

 

Kapcsolódó írásaink

Veczán Zoltán

Veczán Zoltán

Maga képére

ĀHősök márpedig kellenek – a román döntéshozóknak például Erdély mészárosai

Csizmadia László

Csizmadia László

Sztálin és Hitler utódai

ĀÁllítom, hogy az ördögnek lehet felesége, ez nem elképzelhetetlen. Talán az is bizonyítható, hogy ebadta, ha akarja, más bőrébe is belebújhat

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom