Őry Mariann

Vélemény és vita

Sarrazin nem hallgat

Hosszas küzdelem után végre fellélegezhetnek a német szociáldemokraták: a párt kizárta soraiból Thilo Sarrazint

álláspont

Az SPD lényegében már korábban is kivetette magából egykori magas rangú gazdaságpolitikusát, aki az elmúlt évek alatt a mai nyugati baloldali politikától meglehetősen távol álló véleményvezérré nőtte ki magát. Sarrazin több bestsellert is megjelentetett már az iszlamizációról, a bevándorlók integrációjának kudarcáról, Németország önfeladásáról. Egykori párttársai­nál a 2018-as, azóta magyarul is megjelent Ellenséges hatalomátvétel című könyve tette be a kaput. A kizárás – amit egyébként megfellebbez – aligha érte váratlanul a veterán politikust, hiszen régóta tör borsot az SPD orra alá, 2019 tavaszán például Ausztriában részt vett a bevándorlásellenes Osztrák Szabadságpárt egyik kampányrendezvényén.

Mindez azért érdekes számunkra, mert Sarrazin SPD-ben bejárt útja az egész nyugati baloldalról sokat mond el. Sem az nem felel meg nekik, amit mond, sem az, ahogyan. Először is ott van a tömeges bevándorlás kérdése. Sarrazin sokak véleményét közvetíti, amikor arról ír és beszél, hogy Németországban és más európai országokban kudarcot vallott a bevándorlók újabb és újabb nemzedékeinek integrációja. Párhuzamos társadalmak alakultak ki, amelyekben a gyökértelen, soha be nem illeszkedő és silány kilátásokkal bíró, többedik generációs bevándorlók egyre radikálisabbá válnak. Ez a folyamat a nyugati világ tétlensége mellett zajlik, hiszen amellett, hogy nem sikerült integrálni őket, azt is túl sokáig hagyták, hogy egyes muszlim országok pénzén gyűlöletszónokok mutassanak utat a fiataloknak.

A hatóságok és a politika nem lát be a mecsetekbe, nem megy be a no-go zónákba, aztán csodálkozik, hogy az életidegen, liberális társadalompolitikai megközelítésekkel nem sikerül szót érteni a nyugati kultúrát egyre inkább elutasító, sőt meggyűlölő emberekkel. A balliberális politika ráadásul nemcsak az integrációban vallott kudarcot, hanem eleve szétzilálja az egykor keresztény alapokon álló társadalmakat is. Ilyen dolgokról beszélni már önmagában is bűn az SPD és társai sze­mében, főleg hogy Sarrazin a demográfiát sem hagyta ki, amikor kifejtette, a németországi, illetve európai muszlimok száma a bevándorlásnak és a magas születési számoknak köszönhetően folyamatosan nő.

Nem hagyhatta ezt annyiban az SPD, amely annyira tapsolt Angela Merkel 2015-ös Willkommenskulturjához. A német társadalom szövetének szétzilálása, a keresztény kultúra elleni fellépés eleve nincs ellenükre, ráadásul potenciális választókat látnak a bevándorlókban. Ha már eredeti bázisukkal, a munkásosztállyal teljesen elvesztették a kapcsolatot, miért is ne próbáljanak máshol szerencsét.

Egy olyan véleményvezér, mint Sarrazin szembemegy a politikai korrektséggel is, provokál, és öntörvényűen fogalmaz véleményt egy olyan korban, amikor a balliberálisok a legnagyobb cenzorok. Sokfrontos támadást folytatnak, el akarják venni a szavakat és végső soron a gondolatokat is – hogyan is lehetne megkérdőjelezni a dogmáikat, ha már csírájában elfojtják a kritikus gondolatokat?

Összefoglalva, Thilo Sarrazin nem illik a mai SPD-be, ahogy a kritikus gondolkodás, a józan ész és a valós problémák nyílt kimondása sem illik a mai nyugati baloldalhoz. Ez lehet persze csak az adott pártok belső nyomora, de a helyzet az, hogy Európa nyugati felében és az uniós intézményekben is ők diktálnak. Mindebben pedig sajnos szövetségesük az Európai Néppárt egy része is.

Ha elég kitartók, Európa összes Thilo Sarrazinját ki tudják zárni. De elhallgattatni nem.

(A szerző főmunkatárs)

Kapcsolódó írásaink

Bogár László

Bogár László

Nincs másik?

ĀKedves Index, te fogantatásod pillanatától mindmáig egy globális hatalmi struktúra lokális médiafegyvere vagy, ezt te tudod a legjobban, függetlenül attól, hogy mit sem sejtő híveiddel mit próbálsz elhitetni

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom