Galsai Dániel

Vélemény és vita

Berni csavar

Fricska. Érdeklődve hallgattam Szél Bernadett legfrissebb kampánystratégiáját az ATV-n: „Kicsavartuk a Fidesz kezéből a saját propagandaeszközét (…), az utcai politizálást 2022-ig nem szabad abbahagynia az ellenzéknek”

Hogy Szél „Chuck Norris” Bernadett képviselő asszony mit és kinek a kezéből csavart ki, az számomra nem teljesen világos. Viszont arra élénken emlékszem, hogy az elmúlt években feltörő buzgárként szervezték a „kormánybuktató” szeánszokat. Szerteágazó témakörökben, szerteágazó pártháttérrel és eszköztárral. Volt füstbomba, festékpatron, rendőrgyalázás, közterületek összemázolása, köpködés, szoborleöntés. Egy dolog képviselte az állandóságot: mindegyik fergeteges akciót a „független” média orrba-szájba reklámozta, élőben közvetítette, ennek ellenére mindenhol néhány száz, ezer hőbörgő tette tiszteletét. További tényszerű adalék: a megannyi békemeneten százezrek vonultak a főváros utcáin, békében, énekelve,
katonai arzenál nélkül. Berni azonban elszánt. Továbbra is csavarna.

Kapcsolódó írásaink

Kiss Antal

Kiss Antal

Egy pap a Momentum gyékényén, nyílt levél Hodász Andrásnak

Ā„A világi hívők mindenkor »keresztény lelkiismerettel« és az azzal megegyező értékekkel egyetértésben teljesítik általános politikai kötelességeiket, gyakorolják sajátos feladatukat, hogy az evilági rendet keresztény módon átitassák”