Bán Károly

Vélemény és vita

Karácsonyék hazugságcsapjai

Az ellenzéki gyűlöletpolitika harcmezeje ismét áttevődik Magyarországra

álláspont

Most, hogy Gyurcsányné Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc, Ujhelyi István és Jávor Benedek, a momentumos sipákoló tandem, Cseh Katalin és Donáth Anna Brüsszelben brutális vereséget szenvedett, nem sikerült kikényszeríteniük Magyarország megbüntetését, és a tagállamoknak járó pénzt továbbra sem a „szabadság kis szigeteit” alkotó ellenzéki vezetésű önkormányzatok oszthatják, az ellenzéki gyűlöletpolitika harcmezeje ismét áttevődik Magyarországra.

Leginkább, persze, a fővárosi hadszíntérre. A Gyurcsány-hadtest nyit majd új frontvonalakat a lánchídi csatában, a járvány gócpontjait – ha lesznek – ismételten megpróbálják átirányítani a saját fenntartású idősotthonokból az állami kórházakba, lesznek majd furmányos hírhamisítások, jajveszékelések, a mohó diktatúragyár futószalagja se fog leállni. S akkor még nem beszéltünk a nemzeti konzultáció kapcsán a pókember, Hadházy Ákos és szabadcsapatai bajkeverő és hisztérikus akcióiról. A mindig, mindenben, mindenkor késlekedő Karácsony Gergely virtuális főpolgármester pedig újabb utakra fest majd sárga csíkokat, s Facebook-huszárként persze mindent megmagyaráz.

Lassan tíz hónap telt el az önkormányzati választások óta, és a főváros nagyobb részét, valamint tíz megyei jogú várost visszafoglaló baloldal azt ígérte, megmutatják, milyen is a demokratikus, korrupciómentes, a közjót szolgáló városvezetés. Hát tényleg megmutatták. Az első lépés a szivárvány minden színében játszó, farkasétvágyú politikai klientúra megetetése volt. A köz akaratából, csillagászati módon megemelt tiszteletdíjakkal, nehogy már félmillió forint alatt kelljen valakinek hazakódorogni a szabadság városának oázisaiból. Aztán jött szép libasorban a klientúra, a Gyurcsány- és Bajnai-korszak megfáradt veteránjainak juttattak zsíros igazgatósági és felügyelőbizottsági helyeket. Hogy a lakosság se maradjon ki a jóból, hízni és dagadni kezdtek a helyi adók meg a parkolási díjak.

A Soros-szervezetek sem maradhattak hoppon, hisz oly szépen védik a jogállamot, nekik is jut bőven közfeladat. Migránssimogatás és börtönbiznisz jogállami lepel alatt. A börtönbizniszben lubickoló jogvédők a battonyai rémként elhíresült szadista gyilkosnak a strasbourgi európai bíróságon két és fél millió forintot jártak ki, az olaszliszkai lincselőknek, Szögi Lajos tanár gyilkosainak csaknem tízmilliót harcoltak ki. A vádirat szerint a magyar költségvetést hatmilliárd forinttal megcsapoló bűnszervezetet vezető Czeglédy Csaba ügyvédi irodájának két DK-s vezetésű önkormányzat összesen több mint ötvenmillió forintos szerződést kínált, miközben a kormány éppen már „ki is véreztette” és Budapest-adóval sújtja a helyhatóságokat.

Ha van még olyan ember, aki ezt a maszlagot egyáltalán beveszi (sajnos a baloldalon van bőven), álljon itt néhány adat az ellenzéki vezetésű önkormányzatok tényleges helyzetéről. A ma már ellenzéki vezetésű budavári, óbudai, újpesti, terézvárosi, erzsébetvárosi, józsefvárosi, újbudai és pestszentlőrinci önkormányzatok együtt 47,5 milliárd forint többlettel vették át tavaly októberben a kasszakulcsot a korábban fideszes vezetésű kerületektől. Ami pedig a fővárost illeti, jelenleg annyi pénz van Budapest számláján, amennyiből többször is fel lehetne újítani a Lánchidat. A fővárosban és az agglomerációban folyamatban lévő, közpénzből megvalósítandó fejlesztések összértéke 4200, azaz négyezer-kétszáz milliárd forint, amely a duplája az elmúlt tíz évben Budapestre érkező fejlesztési forrásoknak.

És Karácsonyék mégsem zárják el a hazugság­-csapokat.

(A szerző újságíró)

Kapcsolódó írásaink

Rab Irén

Rab Irén

Merkel és a(z) (i)gazság

ĀMúlt pénteken ünnepelte Angela Merkel 66. születésnapját. Ebből az alkalomból a világ összes állam- és kormányfője felköszöntötte