Dippold Pál

Vélemény és vita

Csehül állt

A magyar egyesült baloldal, világjárvány ide vagy oda, itthon és külföldön változatlan hévvel folytatja hazaáruló ámokfutását

álláspont

Az unió következő hétéves költségvetésének elfogadása előtt például a boszorkánydoktornő, Cseh Katalin rikácsolta a brüsszeli ülésterembe a már unásig ismert hazugságokat Magyarországról. A rémhírek mindegyike arról a feneketlen gyűlöletről árulkodott, amellyel a momentumos hölgy és az összes Brüsszelbe delegált baloldali magyar politikus folyamatosan együtt él. Ez a pusztító és önpusztító létállapot teszi lehetetlenné az együttműködést bármiféle normális vitára. A balliberálisok megmondják, hogy milyen a világ, és azt is megmondják, hogy mit gondolhatnak a nekik nem tetsző emberek.

A haladó világ mostanában újra – szó szerint – tűzben ég. A mindig mindenkinek mindent szabad lózungját lobogtató amazonok és a bizonytalan nemi identitású csordatársaik villámgyorsan végigfuttatták a világon azt a szikrát, ami kirobbantotta a viszályvihart. Feketéket és fehéreket, sárgákat és rézbőrűeket, kisebbségeket és többségeket, földrészeket, országokat fordítanak egymás ellen. Létrejön így az a zűrzavar, a zavaros, amiben mindig is kitűnően tudtak halászni.

Cseh Katalin tehát ismét felmondta a „jogállamisági leckét”. Újra végigskálázta a hazugságokat. Hogy Magyarországon a jogállamiság válságban van, mert például a rendőrség eljárást indított egy momentumos ellen rémhírterjesztés miatt. Az illető azt hírelte, hogy a gyulai kórházból több tucat haldokló embert küldenek haza. Nem küldtek haza haldoklókat. Ahol rémhírterjesztés van, ott rémhírterjesztés van. Még így sem volt semmilyen következménye az esetnek. A doktornő az EU soros elnökségét vezető Németország első emberének, Angela Merkelnek ezután arról sipítozott, hogy az Index című baloldali hírportál hónapok óta anyagi problémákkal küzd, aminek szerinte valamiféle kormányzati beavatkozás az oka. Arról nem beszélt, hogy az amúgy folyamatosan álhírekkel jelentkező Indexben balbelharc van, vezetése hetente változik, a kormánynak még véletlenül sem lehet köze egy efféle magánmutatványhoz.

Folytatódott az álhírsorozat, miszerint a kormány megfosztja bevételeitől az ellenzéki vezetésű városokat. Nyilván a főváros közlekedésének teljes összekuszálásán dolgozó Karácsony Gergelytől értesült erről. A főpolgármester nem a számok embere. Ha az lenne, meglátná a jövő évi költségvetésben, hogy az önkormányzatok száztizennyolc milliárd forinttal többet kapnak, mint idén.

Cseh Katalin végül azt javasolta, hogy a jövőben az európai uniós pénzeket közvetlenül az önkormányzatoknak és a civil szervezeteknek adják. Így az NGO-k anyagi felvirágoztatása is megtörténne. Minderre Angela Merkel a politikai korrektség jegyében azt felelte, hogy a német EU-elnökség nem tűri a jogállamiság megsértését, ez alól még Orbán Viktor sem jelent kivételt. Azt már Gulyás Gergely tette hozzá később Budapesten, hogy Merkel asszony sem lehet kivétel, ha a jogállami szabályok betartásáról van szó.

A magyar hivatásos hazaárulók itthoni és külföldre suppantott különítményei a folyamatos gyűlölet lázában égnek. Minden alkalmat megragadnak a magyar gazdaság- és társadalompolitika sikereinek elhazudására. Szinte következetesen akadályozzák a koronavírus-járvány elleni védekezést. Összevissza beszélnek, a következetesség szikrája sem fedezhető fel tevékenységükben.

A jakobinusodó magyar baloldal kommunikációtudománya szerint viszont a balliberálisoknak akkor is igazuk van, ha nincs, ha soha nem is volt igazuk.

(A szerző lapszerkesztő)

Kapcsolódó írásaink

Bencze Izabella

Bencze Izabella

Karácsony kontra békemenet

ĀVirágvasárnap, 2009. április 5. A tavaszi napsütésben emberek tízezrei igyekeztek a Hősök terére. Végül mintegy kétszázötvenezren lettünk

Székely János

Székely János

Sziklára kell építenünk!

ĀHa szeretnénk megmaradni, mindenekelőtt a föntről kapott kegyelemre van szükségünk, a hit erejére és fényére. Ez a legnagyobb kincs, amit egy szülő átadhat a gyerekének. Egy gyermek legfőbb nevelője maga az Isten