Galsai Dániel

Vélemény és vita

Vasárnapi történet

Fricska. A nyárra jellemző eseménytelenségben engedtessék meg a glosszistának egy friss, az életből merített élmény

Vasárnap presszótörzsasztalomnál bágyadoztam, amikor az egy utcasarknyira lévő dohánybolt eladója megveregette a vállam. Azt kérdezte, nem vesztettem-e el pénzt az elmúlt napon. De, egy ezrest elvesztettem – szóltam, mire ő felmutatta, és hozzátette, a lánya (szintén ottani alkalmazott) a lelkére kötötte, engem kérdezzen meg, mert talán én lehettem a botor pénzszóró. Kezet csókoltam. Ennyi a történet. Erről az egész igaz meséről a NER jut eszembe és az azt tíz esztendeje övező balliberális acsarkodás. Az, ahogy a gyűlölködők hideglelést kapnak a „nemzeti” szótól, és nem akarják érteni az „együttműködés” fogalmát. Vacak ezer forintról volt szó, soha nem kerestem volna, simán zsebre tehették volna. A folyamatosan „NER-lovagozó” sipisták alighanem ezt is tették volna. Frusztrált létük parancsa ezt diktálja. Ezért nem értik meg, hogy van, akik felett van égbolt is, és a sokaság átérzi, hogy „egy vérből vagyunk…”

Kapcsolódó írásaink

Kondor Katalin

Kondor Katalin

A város mindenkié?

ĀNagykörút, a Nyugati és az Oktogon között július 3-án, pénteken kora délután. Fullasztó hőség. Talán ezért is választotta pihenőnek a köztéri padok egyikét-másikát néhány hajléktalan

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom