Kacsoh Dániel

Vélemény és vita

Zsidóellenes antifák

Mocskos zsidók! – skandálták pár napja a párizsi Place de la République-on összegyűlt tüntetők

álláspont

A demonstrálók az Amerikából indult Black Lives Matter mozgalomhoz csatlakozva alapvetően a rendőri erőszak ellen léptek fel, ám egyúttal a rasszizmusra is nemet akartak mondani. Igen, jól értik: a felhevült antifák az említett rigmust üvöltve, Izrael-ellenes transzparensekkel vonultak fel a faji előítéletek ellen. Eközben az Egyesült Államokban az Amerikai kampány a palesztin jogokért nevű szervezet Izraelt vádolta meg több afroamerikai haláláért, mondván, a zsidó állam képzi ki a feketékkel erőszakos nyugati karhatalmistákat. Keletebbre, Európa közepén, azaz Magyarországon egy szintén felhevült EP-képviselő, bizonyos Cseh Katalin – egyedüli magyarként – csatlakozik nagyjából ezer balliberális képviselőtársához, tiltakozva Ciszjordánia jelentős részeinek tervezett annektálása, vagyis Izrael szuverenitásának kiterjesztése ellen. Mivel nincs harmadik út, ezzel a közel-keleti zsidóság biztonságával szemben lép fel.

Érdemes felidézni a magyar kormány támogatásával az európai antiszemitizmust kutató Tett és Védelem Liga eddigi beszámolóit is arról, hogy Nyugaton a zsidó közösségek egyre inkább fizikai fenyegetettségben élnek, nem kis részben a balliberálisok által oly szívesen látott, az Izrael-ellenességet kis túlzással az anyatejjel magukba szívó bevándorlók miatt. Ha úgy vesszük, ezek után már csak hab a tortán, hogy hazánkban a baloldal befogadta a korábban általa lenácizott pártot, az ellenzék üdvöskéje, Karácsony Gergely nem talált kivetnivalót a zsidók jobbikos listázásának ötletében, a gyurcsányista László Imre pedig odáig jutott, hogy Hitler érdemeit méltatta.

Ha ilyen mondatok egy fideszes szájából hangoznának el, már ENSZ-csapatok bevonulását követelnék a balliberális véleményformálók. Nem fogadnának el magyarázkodást vagy bocsánatkérést. Csakhogy ilyen mondatok nem hangzanak el kormánypárti politikusok szájából, Orbán Viktor zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmussal szemben, amelyet be is tart, és be is tartat. Hazánkban biztonságban élnek a zsidó közösségek, reneszánszát éli a zsidó kultúra és hitélet, az állam milliárdos támogatásokkal segíti az érintettek különböző programjait, beruházásait.

„Egyetértünk abban, hogy az antiszemitizmus erősödését Európában meg kell fékezni, és ennek érdekében határozott politikát kell folytatni. A magyar kormány részéről világossá tettem, hogy mi elismerjük Izrael jogát az önvédelemre, és mi is úgy vagyunk ezzel, hogy elvárjuk, hogy elismerjék jogunkat a saját magunk önvédelmére” – tette egyértelművé a miniszterelnök még 2017-ben, miután Budapesten fogadta kollégáját, Benjamin Netanjahut. Ez tehát az egyértelmű és világos magyar álláspont. Ezzel szemben áll a nemzetközi baloldal, amely – akarva vagy akaratlanul – bár továbbra is előszeretettel oktat ki bennünket „jóemberkedésből”, valójában tevőlegesen hozzájárul az antiszemitizmus előretöréséhez Európában. Azzal bizonyosan, hogy a zsidó életeket veszélyeztető tömegeket enged be a kontinensre, a migránsok jogaiért száll síkra, vagy éppen azzal, hogy a szélsőséges palesztinok Izrael elpusztítására irányuló tevékenységét támogatja. A meghasonlás csimborasszója, hogy így tesz Soros is, a nyílt társadalom borult elméjű apostola.

Jó ideje tudjuk: az újbolsevikok nem ismernek ellentmondást, nem tűrik a másként gondolkodókat, különösen nem a konzervatívokat. Az viszont mégiscsak újdonság, hogy – bár Sztálin kapcsán ennek is vannak történelmi előzményei – a zsidókkal is bajuk van.

(A szerző vezető szerkesztő)

Kapcsolódó írásaink

Bencze Izabella

Bencze Izabella

Az elfuserált Pató Pál

ĀAzért ne menjünk el olyan könnyen a Karácsony szervezte június 21-i vasárnapi villámcsődület mellett, ahol igencsak jót buliztak az ellenzékileg összenőtt elvtársak

Kondor Katalin

Kondor Katalin

Provokátorok világa

ĀUniformist akarnak ránk kényszeríteni, kerüljön az akár a sokezerszeresébe, mint a fentebb emlegetett idei nyári divatruha. A gondolkodás pedig tilos

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom