Faggyas Sándor

Vélemény és vita

Brüsszeli gizgazok

Aki nem engedelmeskedik a brüsszeli diktátumoknak, azzal szemben persze jön a „fakenewsozás”, a politikai nyomásgyakorlás, a jogi és pénzügyi szankciókkal való fenyegetőzés

álláspont

Brüsszelnek Budapesthez és a magyarokhoz való viszonyához a (talán) Alfonzónak tulajdonított anekdota illik, aki, miután a munkaszolgálatban puskatussal ütötte a kápó, állítólag annyit mondott: „ezek vagy nem szeretnek minket, vagy csak nem tudják kimutatni”. A szellemesnek szánt sztorit vajon ki tette közzé a közösségi oldalán? Nos, nem más, mint Budapest örökké sértődötten duzzogó, minden döntéstől irtózó és minden felelősséget elhárító főpolgármestere. Bár Karácsony Brüsszel helyett természetesen a kormányt, a magyarok helyett a budapestieket írta bejegyzésében (a „lánchídi csata” és a „Budapest-adó” kapcsán), ám a vészkorszakra utaló kápózása inkább az uniós hatalmi komplexum Magyarországhoz való viszonyulására jellemző.

Ennek egyik friss példája a nemzeti konzultáció körüli hiszti. A hazai baloldali média boldogan közölte az Európai Bizottság egyik alelnökének szerdán elhangzott szavait. Věra Jourová a magyar nemzeti konzultációval kapcsolatos újságírói kérdésre azt válaszolta, hogy annak utolsó pontja fake news, vagyis nem igaz. Hogyan is hangzik a 13. kérdés? „Brüsszel arra készül, hogy megtámadja a magyar alkotmány bevándorlással kapcsolatos szabályait. Arra akarnak kényszeríteni bennünket, hogy megváltoztassuk Alaptörvényünk migrációt tiltó rendelkezéseit. Ön egyetért azzal, hogy a magyar kormány a Brüsszellel való nyílt konfliktus árán is tartson ki a bevándorlást tiltó szabályok mellett?”

A Brüsszelre vonatkozó állítás – a cseh liberális politikus tagadásával szemben – tényszerűen igaz. Ugyanis az Európai Bizottság az elmúlt években több támadást – köztük kötelezettségszegési és EU bírósági eljárást – is indított hazánk ellen, mert megerősítettük a nemzeti, egyben európai (schengeni) határ védelmét, és nemzeti konszenzussal elutasítottuk az unióba illegálisan érkező migránsok betelepítését Magyarországra.

„Rögeszméink gyakran vétkesebbé tesznek minket és szerencsétlenebbé mást, mint bűneink” – írta Kemény Zsigmond. Ilyen vétkes rögeszméje a globalista pénzügyi, politikai és médiaelitnek, amit António Guterres ENSZ-főtitkár, a Szocialista Internacionálé exelnöke így fogalmazott meg: „A migráció pozitív globális jelenség”, következésképpen „a migráció nem a probléma, hanem a megoldás”. És vice versa: mivel a migráció a megoldás, ezért pozitív globális jelenség. Azt a globalista hatalmi gépezet természetesen nem engedi megkérd(őjel)ezni, hogy akkor mi van, ha ez az ideológiai konstrukció esetleg nem sziklára, hanem homokra épült. Igaz, némely dudva s „égig-nyúló giz-gazok” (lásd Ady) száraz homokon is képesek megélni. Így találóan hasonlította Hidvéghi Balázs EP-képviselő a Brüsszel által erőltetett migránskvótát olyan gyomnövényhez, amit nem sikerül kiirtani, újra meg újra felüti a fejét.

Hogy mennyire nem sikerül, annak több jelét is láthattuk a napokban. Még le sem csengett a koronavírus-válság Európában, a soros NGO-hajók máris megindultak az afrikai partok felé, hogy folytassák a filantróp migránsbizniszt. S ismét egyre több rögeszmés uniós vezető veszi elő a régi selejtes lemezt, hogy a migránsok elosztásában „európai szolidaritásra” van szükség. Ez ellen közös levélben tiltakozott éppen egy hete hét (!) közép- és kelet-európai EU-tagállam, köztük hazánk.

Aki nem engedelmeskedik a brüsszeli diktátumoknak, azzal szemben persze jön a „fakenewsozás”, a politikai nyomásgyakorlás, a jogi és pénzügyi szankciókkal való fenyegetőzés. Miért is? Mert az uniós potentátok – K. G. szavaival – vagy nem szeretnek minket, vagy csak nem tudják kimutatni.

(A szerző lapszerkesztő)

Kapcsolódó írásaink

Kő András

Kő András

Hídsors

ĀVita lassítja Magyarország első állandó Duna-hídja, a Széchenyi-féle Lánchíd rekonstrukcióját, amely a szakértők szerint igen veszélyes állapotban van, ezért az újjáépítés nem tűr halasztást

Szerencsés Károly

Szerencsés Károly

Az időgép

ĀBoldog, aki nem foglalkozik az idő múlásával, nem is érzékeli, csak nagyon boldog: a gyermek