Dippold Pál

Vélemény és vita

Repül a bálna

A nemzeti összetartozás napján, Magyarország megcsonkításának századik évfordulóján a parlamentben emlékülés volt. A trianoni békediktátum ütötte sebek máig nem hegedtek be

álláspont

Minden magyar ember szívére, éljen akárhol is a világban, bánat ül. Ezen a napon derült ki, hogy valójában kik is azok, akik hozzánk tartoznak. A parlamentben a kormánypártok mellett a baloldal – ebben az ügyben legalábbis – tisztességesnek minősíthető képviselői is ott voltak. Jelenlétükkel mégiscsak hitet tettek a szavaikkal annyiszor elutasított, kigúnyolt nemzeti összetartozás mellett.

Egyetlen párt tüntetett gyalázatos távolmaradásával, a Demokratikus Koalíció. Ezen nem csodálkozott senki, hiszen a párt élén ott ficereg a kígyómozgású Gyurcsány Ferenc. A bukott miniszterelnök szavakban és tettekben megnyilvánuló magyarellenessége mindenki előtt ismert. A milliárdos, egykori KISZ-führer családi viszonyait is igen ügyesen alakította magyargyűlölő, ám igen jövedelmező világképéhez. Miután lecserélte öregecskedő feleségét, beudvarolta magát a kommunista diktatúra egyik legvéresebb kezű figurájának, Apró Antalnak a családjába. Második házassága a hóhérunoka Dobrev Klárával nagy anyagi és politikai hozománnyal járt. Egy zsidóktól elcapcarázott villában tengetik hétköznapjaikat, és szövögetik gyűlölethálójukat.

Gyurcsányné Dobrev Klára nemrégiben európai parlamenti képviselővé vált. Ebbéli minőségében igen rövid idő sok gyalázatos támadást intézett Magyarország ellen. Kitűnő partnerei voltak ebben a baloldal Brüsszelben működő politikusai, kiváltképp két fiatal hölgy, Cseh Katalin és Donáth Anna, akiknek pártja, a Momentum a magyar parlamentbe nem bírt bejutni, Brüsszelbe azonban kihazudták magukat.

A szélsőliberális SZDSZ-utódpárt, a Momentum kígyóvállú elnöke, Fekete-Győr András, ha már a parlamentben nem is tüntethetett távolmaradásával, múlhatatlan szükségét érezte annak, hogy hozzáröfögjön az emléknaphoz. Egy magát független-objektívnek és szabadnak minősítő lapban – ahol egyébként gyakran feltűnnek a szcientológiai egyház hirdetései, és ahol szinte az összes szélkakas és széltyúk mocskolja a kormányt – természetesnek minősíthető a nyüzsgönc fiatalember feltűnte.

A belpesti beltenyészetre jellemző locsogással igyekszik megfogalmazni pártja, sőt szerinte az ő nemzedéke Trianonnal összefüggő álláspontját. A gyenge fogalmazás nem is lehet más, mint egy zavaros, nemzetidegen gondolatsor, ami egy magát valakinek képzelő senkiházi mondatmaszatolása. Akár egy zsebkendő nélkül a taknyát az orrából kicsapó bunkó keni szét közhelyeit. „Amikor magyarként Trianonra gondolok, zsigeri érzésem a düh, amit a tönkretett családok, a prédaként odavetett parasztok, a hitüket vesztett polgárok, értetlen értelmiségiek és néma cselédek fájdalma és kiszolgáltatottsága okán érzek.” Miért is? Akkor miért is kampányoltak a momentumosok az elszakított területeken a nem magyar pártok mellett?

A kis kígyócska tovább fogalmaz: „Száz éven át igyekeztek a saját céljaikhoz igazítani vagy épp eltagadni Tria­non történetét. Így tett Horthy Miklós, Kádár János, és így tesz Orbán Viktor is.” Aztán tovább fecseg arról, hogy Trianon sebei talán gyógyíthatók. Ám nincs túl nagy vész, hiszen a tíz évvel ezelőtt a Fidesz által lelkében is szétszakított nagy magyar nemzetet majd a Momentum-generáció és szövetségesei – azért az érdekes lesz Gyurcsánnyal – újra egyesítik. Mert ők olyan okosak.

Mit lehet kezdeni ezzel az ostoba szóhalmazzal? Legyinteni, és azt mondani, amit Bódi Cipő László is elénekelt: Aki hülye, az is marad.

(A szerző lapszerkesztő)

Kapcsolódó írásaink

Csizmadia László

Csizmadia László

Cefrétől az ellenzékig

ĀA hungarikumnak minősített pálinka szigorú szabályok betartásával készül

Nagy Ervin

Nagy Ervin

Szilánkos Trianon

ĀA baloldal hagyományosan elzárkózott a kérdés kibeszélésétől. Nem tudott mit kezdeni vele, mert a Nyugatnak akart megfelelni, a múltja pedig determinálta véleményét. Agyonhallgatták – mint a Kádár-korszakban

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom