Galsai Dániel

Vélemény és vita

Az őrület lavinája

Fricska. Ennek már a fele sem tréfa, a világnak most kell eldöntenie, hogy végképp meg akar-e bolondulni, vagy azért még lesz egy-két nyugodt évtizedünk!

A George Floyd-ügy hömpölyög tovább, maga alá akarja temetni a normalitást. A részegen, hamis pénzzel fizetni kívánó fekete férfi halála tragédia, az őt megölő rendőr nyilván elnyeri méltó büntetését. Így kell lennie. De ami ez ügyben most a világban folyik, az már túlmegy minden határon! Tüntetések Párizsban, Berlinben, Buenos Airesben, az Egyesült Államokban rendőrök térdelnek az utcán, vezekelve az általuk el nem követett bűnért. Floyd kislányát is sikerült belerángatni ebbe a visszataszító színjátékba, aki a kamerák előtt mosolyogva így nyilatkozott: „Apu megváltoztatta a világot.” Eléggé hiteles, nem? Pont így fogalmaz egy hatéves kislány, aki éppen elvesztette az apját. És közben az van, hogy a kislánynak igaza is lehet: ha a világ józanabbik fele nem lát át ezen a szervezett manipuláción, akkor visszakerülhetünk a rémmesék világába.

Kapcsolódó írásaink

Nagy Dóra

Nagy Dóra

A (leg)egyenlőbbek

ĀAhogy elnézem, már úgy vélik a felforgató erők a világban, hogy véget ért a járvány, így itt az ideje, hogy rátelepedjenek a bizonytalanságra, és bebetonozzák azt

Rab Irén

Rab Irén

Távmunka karanténban

ĀEurópában pár nap, hét alatt sok millió ember állt át a távmunkára, lett home office-os dolgozó. Az otthon végezhető munka nagy előnye, hogy rugalmas, akkor és úgy ülünk a számítógépünk elé, amikor és ahogy kedvünk tartja

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom