Forró Péter

Vélemény és vita

Kínban

Fricska. Mi jöhet ezután? Talán az, hogy nem is volt járvány. Ezzel még nem próbálkoztak

Most, hogy egyre biztatóbb adatok jönnek a honi koronavírus-helyzet kapcsán, és egyértelművé vált, hogy a kormányzati intézkedéseknek és a lakosság fegyelmezettségének köszönhetően nyugvó szakaszába jutott a járvány, a honi ellenzék egyre hisztérikusabb arcát mutatja. Kétségbeesett politikusaik – akik botcsinálta virológus szakértőként hetet-havat összehordtak  – kínjukban most egymásra licitálva harsognak képtelen teóriákat. Azután, hogy szakmailag csúnyán megbukott a „minden magyart teszteljünk le” ötletük, illetve az a nagyívű elképzelésük, hogy minőségi okok miatt nem Kínából, hanem minden olyan államtól kellene beszerezni az egészségügyi felszereléseket, ahol azokat nem gyártják, és a „minek korlátozzák, miért nem korlátozzák” grandiózus koncepciójuk sem vált be, új útra léptek. Most a pocskondiázás időszakát éljük. Rosszak a maszkok, lyukasak a gumikesztyűk, csak horkolásgátlásra jók a lélegeztetőgépek. Mi jöhet ezután? Talán az, hogy nem is volt járvány. Ezzel még nem próbálkoztak.

Kapcsolódó írásaink

Rab Irén

Rab Irén

Kiszivárgott jelentés

ĀA Német Szövetségi Belügyminisztérium (BMI) egyik hivatalnoka átfogó jelentést készített a koronavírus okozta válságról, a járványkezelésről és annak várható társadalmi-gazdasági következményeiről

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom