Bán Károly

Vélemény és vita

Karácsony etet

Egészen döbbenetes, hogy Karácsony Gergely, Budapest virtuális főpolgármestere nap mint nap azt ferdíti, hogy most, egy világjárvány idején nem politikai vitákra van szükség, hanem összefogásra

álláspont

Aztán még ki sem lép a stúdióból, és ő maga vagy ballib társai pofátlanabbnál pofátlanabb módon hazudoznak, rontanak neki a kormánynak és az operatív törzsnek. A tiszti főorvos asszonyt politikai komiszárnak állítják be, mint történt az kedden a parlamenti népjóléti bizottság ülésén.

Ezenközben a legfőbb Facebook-huszár, Karácsony főpolgármester egyetlen fővárosi fenntartású intézménybe nem tette még be a lábát. Abba a Pesti úti idősotthonba se ment el, ahol a koronavírus-járványban elhunytak tíz százaléka élt, ahol felüthette fejét a rüh, ahol félezer gondozottra napokig nem volt orvos. Holott erről a fenntartó Fővárosi Önkormányzat lett volna köteles gondoskodni.

De Karácsony persze semmiért nem vállal felelősséget. Még politikai felelősséget sem. Csak papírokat mutogat, s kedélyesen vigyorog az ATV riporterére. Ő aztán kész minden kompromisszumra a kormánnyal – lódítja. Közben pedig „hűséges” bábosai ölre mennek a Soros-alamizsnáért.

A „szabadság fővárosában” a baloldal által megnyert önkormányzatokban virágzik a haverok etetése, szerződésekkel történő kitömködése. A sok éhes száj mint sivatagi vándor bukik rá az új oázisok édes vizére.

Szomjasak és éhesek. Ám amint kicsit jóllaktak, vérszomjasak lesznek. És persze farkaséhesek.

A virtuális főpolgármester – legfőbb mozgatója Gyurcsány Ferenc és az MSZP – a maga őszödi beszédében, az önkormányzati választások finisében még arról beszélt, hogy pártszövetségesei szétlopják a kerületet Zuglóban, Tóth Csaba MSZP-s országgyűlési képviselő pedig már többször megfenyegette a családját is. Mondják meg önök, milyen jellemű ember ez a virtuális főpolgármester?

Párttársa, Szabó Tímea, a magyar közélet Szörnyella de Frásza pedig azon siránkozik, hogy miért ad néhány tízezer maszkot a kormány a határon túl rekedt magyaroknak. Van ennél lejjebb? Ez még a kétezres évek első feléből a huszonhárommillió románnal való fenyegetést is alulmúlja. Aki éppen most, nemzeti sorstragédiánk évfordulója előtt ilyen kijelentést tesz, mint Szabó Tímea, az minimum hazátlan, se színe, se szaga, gyökértelen ember. El tudják önök képzelni ezt egy más nemzetbeli emberről, hogy véreiről így gondolkodjon?

Aztán itt van a tiszti főorvos asszony ellen intézett támadás. Az országot a kiszolgáltatottságba kormányzó Gyurcsányt szolgáló DK-s Varga Zoltán politikai elfogultsággal vádolta meg Müller Cecíliát. A fideszes Menczer Tamás ezt nem hagyta szó nélkül. Másoljuk ide, mit is mondott: „Én a gyurcsányista képviselőnek hadd mondjam azt, hogy szégyellje magát, ön egy szégyen! Ön ha egy napig csinálná azt, amit a főorvos asszony hónapok óta csinál, végelgyengülésben, a térdén járva könyörögne irgalomért. Az ön pártja akar etikáról meg szakmáról kioktatni. Amit ön csinál, egy ócska politikai hangulatkeltés.”

Emlékeznek még, ki mondta azt, hogy el lehet menni ebből az országból? „Tessék, el lehet menni!” – rikácsolta az ellenzék mostani vezére, Gyurcsány Ferenc példátlanul szégyenteljesen bukott miniszterelnök. Miért nem fogadták vagy fogadják meg akár most a tanácsát hűbéresei, a diktatúrát kiáltók, a szabadságért áhítozók, a kormányt naponta Brüsszelben följelentgetők? Annyi szép hely van az európai egyesült államokban, a nyitott társadalmakban. Mehetnének szép sorban, még kis pántlikát is kapnának útravalóul.

Soroson kívül senkinek nem hiányoznának.

(A szerző újságíró)

Kapcsolódó írásaink

Kasznár Attila

Kasznár Attila

Hová tűnt Kim Dzsongun?

ĀEgy vezetőváltás Észak-Koreában biztonsági krízist eredményezne, így most előállt az a faramuci helyzet, hogy mindenki abban reménykedik: a diktátor épen és egészségesen előkerül

Kiss Antal

Kiss Antal

Csak egy fohász Itáliáért

ĀMájus elsején az olaszok arra készülnek, hogy országukat Szűz Mária oltalmába ajánlják. Piros, fehér, zöld a zászló ott is, itthon is