Dippold Pál

Vélemény és vita

Padödö-puccs

Egyre nyilvánvalóbb, hogy alapvető gondok vannak a magukat a balliberális eszmerendszerben elhelyező emberek szövegértési képességeivel

álláspont

Legalább akkora ez a baj, mint a csőlátásuk és a szelektív hallásuk. Ha most nem lennénk éppen egy pusztító világjárvány elején-közepén, akár még azon is agyalhatnánk, miként lehetne meggyógyítani ezeket a szerencsétleneket. Esetleg mérsékelni azoknak a gonosz tetteknek a mennyiségét, amelyekkel balliberális embertársaink mindenki másnak, de különösen nekünk, magyaroknak és a hozzánk hasonlóan gondolkodóknak betartanak.

Brüsszelben az elmúlt napokban újra erőteljes aggódásba fogtak Soros György kegyeltjei. Nem akárkik ők. Az Európai Néppárt szervezetei közül tizenhárom alakulat, éppen amennyi az ilyen lépéshez kell, aláírta a Fidesz kizárását kérő levelet. Negyvenegy képviselőről van szó. Ha átlagolunk, ez pártonként 3,15 figurát jelent.

Igen fontos kérdés, miért éppen most lenne ilyesféle politikai akciókra szükség. Miért dübörög megint a demokráciaféltők fékekkel és ellensúlyokkal hadonászó piros-zöld csapata, együtt menetelve az áljobboldal törpepártjaival? A legjobb védekezés a támadás. Brüsszelnek ugyanis igen súlyos mulasztásokkal, tévedésekkel és emberek tízezreinek halálát okozó tehetetlenséggel kellene elszámolnia. És bárhogy csűrik, csavarják az eurokrata verkli vonyítását, el is fogja őket számoltatni az az Európa, amelyet csúful cserbenhagytak.

A Brüsszel által folyamatosan támadott visegrádi négyek azonban időben és hatékonyan cselekedtek. Magyarország parlamentje elfogadta a koronavírus-törvényt. Nem első nekifutásra ugyan, hiszen a balliberális ellenzék először a nemzeti összefogást megakadályozva nem adta a hozzájárulását a négyötödös többséget igénylő döntéshez. Aláírásokat gyűjtöttek ellene, rohantak Brüsszelbe feljelenteni az „orbáni, időkorlátok nélküli, katonai erővel megtámogatott pucckísérletet”.

Ezzel elindították azt a hazugságokra épített gyűlöletlavinát, ami alatt, úgy gondolták, Magyarország kereszténydemokrata kormánya megroppanhat. Az agyonfetisizált véleményszabadság számukra a hazugságszabadságot jelenti. Nemhogy nem tartják tiszteletben a tényeket, számukra nincsenek is tények. A balliberális létforma meghatározó eleme világunk valóságának megmásítása, tagadása. Csinálnak tehát maguknak egy másik valóságot, mint tették azt az általuk teljhatalmi törvénynek nevezett önvédelmi jogrend bevezetésekor: internetes tüntetést rendeztek. A tragikomikus akció azt jelentette, hogy néhány ezer magyarfóbiás entellektüel leült a számítógépe elé, és áhítattal hallgatta a Padödö táncdalénekesének antifasiszta szónoklatát. Túl azon, hogy ez a tiltakozási forma elszomorítóan gyáva, személytelen és idióta, ott van benne a hisztérikus félelem a betegségtől. Na, most akkor mégiscsak jók a kijárási korlátozások? Mégiscsak átgondoltan teszi a dolgát a Fidesz–KDNP?

A baloldali hisztériával szemben azonban a magyar kormány nyugodtan és határozottan teszi a dolgát. Gulyás Gergely miniszter a szombati kormányinfón az Euró­pából ránk zúduló politikai össztűz kapcsán udvarias pontossággal válaszolt az ellenzéki sajtó kérdéseire. Elmondta, hogy a bírálatok kizárólag hazugságokra építenek, semmi közük a tényekhez, és egészen másról szólnak, mint ami a koronavírus-törvény szövegében ott van. A jogállami normáknak minden szempontból megfelelő rendeleti kormányzás pedig időben is pontosan korlátozott: a járvány végéig tart.

Nem úgy, mint a féktelen liberalizmus és a degenerált, végtelenül korlátolt brüsszeli politika, ami szövegértésből is megbukott.

(A szerző lapszerkesztő)

Kapcsolódó írásaink