Bán Károly

Vélemény és vita

Liberális járványdoktorok

Egyházi méltóságok a tomboló világjárvány idején idehaza és a világban is arról beszélnek, hogy az emberiség, a civilizáció kapott egy esélyt arra, hogy kicsit jobb emberekké legyünk

álláspont

Kinyíltak kapuk, fölfedeztük az online közvetítést, az emberek végre elkezdenek egymással társasjátékot játszani, beszélgetni, együtt ülnek az asztalhoz, újratanulják a normális családi együttlétet – mondják a főpapok egybecsengőn. Van, aki arról elmélkedik, jó lenne nem ott folytatni, ahol a járvány előtt abbahagytuk. Kínában például megtisztult a levegő, tehát nem volt jó, amit eddig csináltunk.

A napokban fény derült arra, hogy a repülőgépek közlekedésének drasztikus visszaesése még a meteorológiai előrejelzésekre is hatással van. A repülőgépek ugyanis rendszeresen gyűjtik útjaik során a légköri információkat, amelyeket aztán a meteorológiai rendszerekbe is beépítenek. Egy friss nemzetközi kutatás, amely már a járvány betörése után készült, matematikai modellek alapján azt is minden kétséget kizáróan igazolta, hogy ma nincs a világon olyan ország, amelynek egészségügyi rendszere képes lenne megfelelő megelőző, a járvány görbéjét ellaposító védekezés nélkül
kezelni a helyzetet.

Nekünk ez eddig sikerült. Mégis hisztérikus kirohanások hangzanak el egy olyan ország miniszterelnökével szemben még a liberális demokrácia brüsszeli fellegvárában is, akinek egyébként nem arról kell a lakosságot tájékoztatnia naponta, hogy hány száz fertőzöttnél kellett megállapítani a halál beálltát. Idehaza a Soros köldökzsinórján tartott főpolgármester, Karácsony Gergely viszont az immár szabad fővárosunkban nem tud megbirkózni a kijárási korlátozások okozta tömegközlekedési anomáliákkal sem. Az egyik helyen a járatok kongóan üresen suhannak, másutt viszont zsúfoltság támad, így a szociális védőtávolság sem tartható.

De ez nem gond, nincs hiszti, csak az a probléma az ellenzék liberális demokratái között, amit a kormány tett és tesz. Ami jó, az mindig kevés. Amit tenni kíván, az megkésett. Amit meg másként gondol, mint az oly sikeres és bölcs ellenzék, az gyalázat. Ujhelyi István, magát szociáldemokratának tituláló politikai kalandor, aki ha franciának születik, az Európai Parlament épületébe sem tehetné be a lábát, ha kiderülne róla, hogy vagyonnyilatkozatot hamisított, idehaza naponta kürtölheti hazugságait a médiában a Magyarországnak válságkezelésre nyújtott uniós forrásokról. Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök, aki annyira beleszerelmesedett a politikacsinálásba, hogy még „demokratikus” pártot is csinált magának, magánbankárként segíti kis kamattal a tagokat, maffiavezért is pénzel, most azzal állt elő, hogy ezermilliárd forintból egymillió munkavállaló hat hónapig kapjon havi százezer forintot. Aztán minden rendbe jön, huss el koronavírus-járvány!

Azt persze már megszoktuk, hogy a balliberalizmus Ferijének agyament ötletei vannak, de az mégis csak különös, hogy egy másik Ferenc, a Falus, egykori tiszti főorvos arról handabandázik, bizton állítható, hogy a kormány nem a járvánnyal foglalkozik, hanem csak a saját hatalma bebiztosításával. Egy szakembertől az ember azért többet várna. Azt gondolnánk, hogy követi például a WHO, az Egészségügyi Világszervezet ajánlásait, de a megszólalásai csak arra engednek következtetni, hogy már nem csupán a magyar kormány áll tökkelütöttekből, hanem a WHO vezérkara is.

Tényleg jobb lenne Falus főorvosnak megmaradnia a vizesvödörnél meg a torpedógatyánál. Egy kijózanító nyakon öntés újfent ráférne. Csak a kisgyereket meg a lovat hagyja ki belőle!

(A szerző újságíró)

Kapcsolódó írásaink

Jussi Halla-aho

Jussi Halla-aho

Miért támadják valójában a magyar kormányt?

ĀMagyarország valódi bűne most sem a demokrácia hiánya, nem a szólásszabadság vagy a jogállamiság hiánya, hanem a nemzeti érzés és a konzervativizmus. Ezek a dolgok a „liberális” globalisták és euroföderalisták szemében a bűnök közül a legsúlyosabbak

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom