Galsai Dániel

Vélemény és vita

Adomány

Fricska. Megpróbálok kínosan visszafogottan és tárgyilagosan fogalmazni, bár a liberális megmondóemberek úgyis sikítani kezdenek, hogy „Ezek még most is sorosoznak!”

Az amerikai milliárdos egymillió eurót ajánlott föl a koronavírus elleni küzdelemre. Eddig éterien szép a történet, bár az nagyjából ugye 350 millió forint, miközben az ellenzék által gyűlölt Mészáros Lőrinc bankja például egymilliárdot áldozott a köznek, de ne legyünk kicsinyesek! Ám nézzük a közleményt: „A városban éltem át a II. világháborút, a nyilasuralmat, az ostromot… Az általam alapított Nyílt Társadalom Alapítványok egymillió eurót adományoz Budapestnek.” A nyilasuralomra hivatkozni egy olyan embernek, aki tevőlegesen részt vett zsidó honfitársai kifosztásában, ízléstelen. Egyénként miért csak Budapest? A vidéken élő polgár miért nem részesülhet a nagy jótéteményből? Csak azért kérdezem, mert mostanság azzal van tele a ballib média, hogy Putyin elnök kizárólag politikai megfontolásokból támogatja segélycsomagokkal Olaszországot.

Kapcsolódó írásaink

Boros Imre

Boros Imre

Sikeres stabilizációk

ĀLegutóbb a Covid–19-vírusfertőzés megállításának, illetve a járvány miatt megrogyott gazdaságok talpra állításának bonyolult összefüggéseit kíséreltem meg elemezni

Deme Dániel

Deme Dániel

Adjátok vissza az Amnestyt a rászorulóknak!

ĀCsak az kritizáljon, aki szeretett is. Ezt az alapelvet követve írom meg soraimat az Amnesty International utolsó évtizedben tapasztalt vakvágányra terelésével kapcsolatban

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom