Dippold Pál

Vélemény és vita

Plázaboy

Tragikomikusan viselkedik a magyar balliberális ellenzék a koronavírus-járvány kezdete óta. Talán még híveik is csodálkozva lesik, hova tűnt az egykor olyan hatalmasnak hirdetett szürkeállomány

álláspont

Ami, ugyebár, régen a szabad demokraták nyakán imbolygott, mostanában pedig a szivárványkoalíció emberei képzelik bele a fejükbe. Az egyre nyilvánvalóbban veszélyes, mindannyiunkat érintő veszélyhelyzetben szánalmasan viselkednek.  A kormány és az általa létrehozott válságkezelő alakulatok példamutatóan és hatékonyan oldják meg a mindinkább súlyosbodó gondokat. Életvédelem, munkahelyvédelem és hit a jövőben. Ezekkel a szavakkal jellemezhető országunk vezetésének válságkezelő politikája.

A nagyagyú ellenzékiektől csupán gyenge eseménykövető akciókra futja. Meg persze a kormánypártok és az őket támogató több millió ember pocskondiázására. A magyar egészségügy magabiztosan és hatékonyan védte ki a járvány első szakaszának csapásait. Mit állítanak erről balliberálisék? Az ellenkezőjét. Hogy romokban a kórházi ellátás, hogy minden tekintetben felkészületlen volt az ágazat, hogy az alapvető eszközökből hiány van, meg úgy egyáltalán, mint mindenben, ebben is mindenkitől rosszabbul teljesítünk, lemaradtunk. Az cseppet sem érdekli összevissza beszélő ellenzéki politikusainkat, hogy mindennek az ellenkezője igaz. A széthazudni próbált kormányintézkedések igenis eredményre vezettek.

A napról napra ismétlődő forgatókönyv alig változik. A kormány teljesíti a különleges helyzet diktálta feladatokat, mindennap tájékoztatja az országot az éppen aktuális történésekről és tervekről. Az ellenzék meg fanyalog, majd külön-külön hozzáröfög a történésekhez, ötletparádékat tart, és felszólítja erre meg arra a hatóságokat. Liberális módra természetesen nyeglén, de minősíthetjük pofátlannak is. A tehetetlenségük egyre szánalmasabb. Karácsony Gergely, aki úgymond felszabadította a fővárost, mára a kicsinyesség vezéralakjává képezte át magát. Túl azon, hogy egyetlen önálló és hatékony intézkedésre nem futotta sem az ő, sem népes tanácsadói stábja elillanó szürkeállományából, naponta előadást tartanak arról, milyen is a tőrőlmetszett pitiáner liberális. Mindenről van határozott véleménye, mindenhez ért, szavakban hős, tetteiben puhány.

Itt van a főváros és a még ott dolgozó emberek közlekedésének ügye. Karácsony visszanyeste a tömegközlekedést, hadd zsúfolódjon csak a nép a ritkás járatokon, majd csakazértisből nem engedte meg a dolgozók ingyenes parkolását. Karácsony, a plázaboy inkább a bevásárlóközpontok kuncsaft híján üres parkolóhelyeit igyekszik megszerezni erre a célra. Talált is már néhány száz helyet. Természetesen mindezt diadalként jelentette be, miként azt is, hogy a fővárosi tulajdonú üzlethelyiségeknek júniusig elengedi a bérleti díját.

Ha ennek a nyamvadt álbiciklistának a teljesítményét a kormány napokkal korábbi ember- és gazdaságvédelmi mentőcsomagja mellé tesszük, akkor láthatjuk csak, miért is annyira szánalmas az ellenzéki teljesítmény. A magyar vállalkozásokat és magánembereket a válságtól valóban megóvó kormánydöntések, ezek közül csak az egyik, a hiteltörlesztési moratórium több ezer mil­liárdos tétele is pontosan megmutatja a szélsőliberális és a kereszténydemokrata gondolkodásmód alapvető különbségét. Nem beszélni kell, hanem cselekedni. Nem magyarázkodni és segélyekért, szájmaszkokért kuncsorogni, hanem dolgozni, a munkahelyeket megvédeni.

Ahogy a magyar miniszterelnök Karácsony mutatványának reggelén a rádióban fogalmazott: „Nem kéregetünk, hanem magunkról gondoskodunk.”

(A szerző  lapszerkesztő)

Kapcsolódó írásaink

Varga Bence

Varga Bence

Ragályos jó szokások

ĀA második világháborút követően a világ gyökeresen megváltozott. Emiatt a társadalmakkal foglalkozó tudományágaknak idővel el kellett vetniük az addig jól működő kategóriákat, fogalmakat és módszertani alapfeltevéseket

Rab Irén

Rab Irén

Liberális különutak a csordaimmunitásért

ĀA svédek nem aggódtak, a legtudományosabb stratégia ez, fertőződjön meg lehetőleg minél több ember, mert a vírus ártalmatlanná válik, ha kialakul az antitest

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom