Dippold Pál

Vélemény és vita

Szellemi vírus

Mintaszerűen tette fel a koronát a szélsőliberális magyargyűlöletre Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője

álláspont

Néhány másodperces tévészereplése cseppben a tengerként mutatja meg mindazt, amit ezek a magukat élcsapatnak hívő elitista politikusok képviselnek. Amikor a világ minden országa és nemzete nagy erőfeszítésekkel igyekszik megharcolni egy új, pusztító kórral, félretéve a sok korábbi ellentétet és véleménykülönbséget egymás között, Donáth Anna besétál a tévéstúdióba, és egy eddig példátlan mutatvánnyal bizonyítja be, hogy a liberalizmus keltette gyűlölet gyilkosabb még akár a koronavírusnál is.

Az a degenerált gondolkodásmód, ami az európai civilizációt felszámolni szándékozók sajátja, újfent megmutatkozott. Donáth Anna kívül szép, ám belül rothadt almaként ragyogott a reflektorfényben, a liberális beltenyészet gesztusaival és szavaival hozott szégyent Magyarországra és Európa nagyobb, józanabb részére is. A koronavírussal megfertőzöttekről folyt a beszéd. A Momentum-amazon szeméből kicsapott a gyűlölet lángja, ujjaival macskakörmöket karcolt a levegőbe, és azt mondta: ilyen nincs. Orbán Viktornak nem lehet ekkora szerencséje, hogy az első ember, aki bizonyítottan vírusfertőzött itthon, az nem magyar vagy olasz, hanem iráni. Ez nagyon rosszul jön nekik, mármint a Momentum nevű gyűlöletkommandónak, mert így az Orbán-kormány újra nekiláthat a migránsozásnak. Túl azon, hogy még egy diplomás hazaárulótól is többet várhatunk tényismeretben, megdöbbentő ez az ormótlan indulat. Az első, igazoltan koronavírusos fiatalember iráni. Nálunk tanuló egyetemista. Semmi köze ahhoz a több százezres migránshordához, amelyik 2015-ben átgázolt az országunkon, és ellepte Európát. Semmi köze azokhoz, akiket Donáth Anna nagy patrónusa, Soros György mostanában is civil szervezetei irányításával újra Európába akar kergetni. Az iráni koronavírusos nem migráns. Ő egy magyar állami egyetemen tanuló, minden törvényi feltételnek megfelelően itt tartózkodó külföldi fiatalember. A budapesti és brüsszeli liberális homályban ülő Donáth Annának, aki külföldi, az migráns. Éppen olyan lelkesen mocskolja ennek az ügynek a kapcsán Magyarországot, ahogy teszik azt a diktatúrázó szellemi vírushordozók, Cseh Katalin meg a Demokratikus Koalíció pulykahangú királynője, Dobrev Klára.

A világ, benne Magyarország próbálja elejét venni annak, hogy a járvány tovább nőjön. Elkülönítik a fertőzötteket. Amikor Donáth Anna megmacskakörmözte a levegőt, tizenhat ilyen ember volt a Szent László Kórházban, közülük kilenc iráni. Az ő csapatukban volt két rendetlen fiatalember, aki szembeszállt a járványügyi szabályokkal. Rendőri kísérettel kellett őket bevinni az egészségügyi intézménybe, majd ott megszegték a karantén szabályait, kijárkáltak szobájukból, szemtelenkedtek az ápolókkal és orvosokkal, a végén már törtek, zúztak. Ám a két renitens külföldi diák sem migráns. Ők is nálunk tanuló egyetemisták, akiket mára törvényszegő viselkedésükért – amit egyébként szerte Európában keményen büntetnek – a hatóságok kiutasítottak Magyarországról. Három évig nem is jöhetnek vissza. Mehetnek Iránba. Hazájukban szombaton rendkívüli állapot lépett életbe, a hadsereg ellenőrzi a szigorú kijárási tilalmat. A derék perzsa egyetemisták ott nemigen dobálhatnak székeket.

Amúgy meg Donáth Annának is jót tenne, és szűk, liberális látókörét jócskán kitágíthatná egy rövid iráni tanulmányút. Ott jól telimacskakörmözhetné a levegőt, talán rádöbbenne, hogy koronavírus-járvány idején nem önző pártpolitikai és egyéni ambíciók vezérlik a normális emberek életét.

(A szerző  lapszerkesztő)

Kapcsolódó írásaink

Vitéz Anita

Azonos nehézségek

ĀMindenki azonos veszélyeken és nehézségeken megy keresztül. A járvány nem válogat, ám nehézség és nehézség között akad némi különbség

Bogár László

Bogár László

KoroNarratívák

ĀViszonylag könnyű volna belátni, hogy egy szuper komplex világban bármi terjedésének (jelen esetben egy vírusénak) csak úgy lehet igazán sikeresen útját állni, ha minimálisra szűkítjük a mozgásokat és e mozgásokkal együtt járó érintkezéseket

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom