Dippold Pál

Vélemény és vita

Az imádkozó

A magyar balliberális ellenzék tobzódik a gyűlöletben. Különös, beteges kéjérzettel akarják elpusztítani mindazokat az értékeket, amelyek végtelenül egyszerű eszméik, pontosabban eszméjük útjában áll

álláspont

A gyilkos világkép nem más, mint a szabadság a történelemben ismert eddigi legtorzabb értelmezése és ráerőszakolása másokra. Nézeteik szerint mindenkinek mindig mindent szabad. A korlátlan szabadság még a belterjes liberális körökben is nehezen megvalósítható, hát még az olyan nagyobb közösségekben, mint amit egy-egy település, régió, ország vagy nemzetek szövetsége alkot.

A totális szabadság képviselőinek diktatúrája sokkal veszélyesebb, mint az eddig ismert önkényuralmi szerkezetek. Ne folytassunk számháborút, hogy a nácizmus vagy a kommunizmus pusztítása volt-e nagyobb. Már csak azért sem érdemes belemenni a számháborúba, mert például a neoliberális gyakorlat a maga halálpártiságával néhány évtized alatt több embert gyilkolt meg, mint ahány eddig a kezdetektől fogva az általunk ismert történelmi időkben élt. Milliárd életről van szó.

A magyar közéletben az elmúlt napokban több botrányos eset is megmutatta, hogy a világ rendjét megváltoztatni akaró liberális érdekembereknek semmi nem drága. Itt rugóznak a Nemzeti alaptanterv nekik nem tetsző részletein, beltenyészetük íróikonjai firkálnak le mindenféle hazug hülyeséget, és természetesen fasisztáznak teljes erőből. A tanártársadalom kicsi egyletecskéi a maguk szakállas vezéreivel sikoltoznak arról, hogy túl sok a nemzeti és hazafias a módosított alaptantervben. Hogy korszerűtlen. Például nincsen beleírva az, hogy minden tanár azt tanít, ami neki tetszik, és a diákok csak azt olvassák, ami meg nekik tetszik. Igen, itt a liberális anarchia kora.

Hasonló erővel támadják a konzervatív magyar kormány által támogatott családmodellt, ami egy apából, egy anyából és a gyerekeikből áll. Minden korábbinál több támogatást kapnak ma Magyarországon a családok, és lassan a világ nagyhatalmai is elismerik azokat az erőfeszítéseket, amelyekkel a magyarok a tisztességes népesedéspolitikát meg tudták teremteni. Nem vettük be a törvényeink közé, hogy a homoszexuális párkapcsolat vagy bármilyen más deviancia családként szerepelhessen. Jól van ez így, hiszen egyébként az az illető is népes családfőként szerepelhetne, akit nemrégiben azért ítéltek el Pécsett, mert húsz autóval létesített szexuális kapcsolatot. Az autófíliát amúgy az LMBTQ-szervezetek szíves figyelmébe ajánljuk. Mondjuk, autónóm címszó alatt.

A magyar családpolitikáért felelős állami vezetők legjelentősebb képviselője Novák Katalin államtitkár. A háromgyerekes édesanyát, aki az Amerikai Egyesült Államokból az amerikai családpolitikusok elismerését hozta haza itthoni eredményeinkért, piszkos támadások érték. Főleg azután, hogy Olaszországban is részt vett egy szakmájába vágó konferencián. A közösségromboló liberális biogázhenger ezek ürügyén nekilódult. A zöldbőrű Jávor Benedek viccesnek szánt internetes mondataival Novák Katalin és Silvio Berlusconi képe alá nem csupán a mi államtitkárunk méltóságába és becsületébe rúgott bele, hanem, ha egy kicsit is figyelmesen elolvassuk, a magyar és az európai kultúra alapját jelentő kereszténységet is meggyalázta. A valamikori pannonhalmi bencés diák, mert hát Jávor az volt, úgy kezdi a szövegét, hogy imádkozom. A hívő ember legszemélyesebb és legbensőségesebb kapcsolati formáját az Istennel, az imát akarja nevetségessé tenni.

Ha ezt iróniának szánta – mint tudjuk, liberálisék gyakran elfuserált módon tudnak ironizálni –, baj, ha meg komolyan gondolta, még nagyobb baj.

Kapcsolódó írásaink

Bencze Izabella

Bencze Izabella

Gyurcsány és a Fradi-pálya

Ā„Ez már nekem is sok.” Ez a mondat 2005 nyarán hangzott el az Igazságügyi Minisztérium egyik szobájában. Hogy így történt, arra magam vagyok a tanú, hiszen ketten voltunk a szobában. Én, aki hallgatta, és Sárközy Tamás, aki mondta

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom