Galsai Dániel

Vélemény és vita

Geri befűt

Fricska. Ha valaki már a fővárosi nyugdíjasok közül bekészítette otthon a papírt, gyújtóst a téli fűtéshez, nyugodtan tegye el a nyári bográcsozáshoz!

„A klímavészhelyzet azt jelenti, hogy van egy zsinórmérték, és mindent abból a szempontból nézünk, hogy ami fűti a várost, azt nem támogatjuk” – bökte ki Karigeri az M1-nek adott interjúban. Ebből kiderül, szó sincs arról, hogy a szépkorúak megkapnák a beígért húszezer forintos fűtési támogatást. Nem túl nagy hír, hogy a mindenki és senki főpolgármestere nem tart be egy ígéretet. Tiszta beszéd, akár a hegyi csermely. Nincs itten semmi baj: Karácsony „Zöld” Gergely csak a mi érdekünket szolgálja. Az ugyan számomra nem világos, mit kellene csinálnia egy fűtőanyagnak (talán hűteni?), de az biztos, hogy az „összefogást” támogató nyugdíjasok így már egészen más hangulatban fagynak majd meg. Akik túlélik, azok között bizonyára szélkerekeket és napelemeket sorsol majd ki a városvezér. Jól jönnek majd, lehet például rajtuk tartani a muskátlikat a teraszon…

Kapcsolódó írásaink

Czakó Gábor

Czakó Gábor

Hazapalacsinta

ĀJó pár éve emlékkonferenciát tartottak a Petőfi Irodalmi Múzeumban a magyar nyelv ünnepe alkalmából. Jön a meghívó: menjek, ne menjek?

V. Németh Zsolt

V. Németh Zsolt

A magyar életmód védelmében

ĀMi ebben az időszakban, a karácsony elmúltával disznót vágunk, kocsonyát főzünk, telet űzünk, bálokba, farsangi mulatságokba megyünk, hogy aztán a nagyböjt szelíd visszafogottságával a húsvét örömére várjunk, ősi rendet követünk

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom