Galsai Dániel

Vélemény és vita

Dobrev, az európaibb

Fricska. „Európaibb ember lettem, miután betértem az Európai Történelem Házába, amit a jelenleg a Fideszt vizsgáló EPP-testület, a bölcsek tanácsa tagja, Hans-Gert Pöttering hozott létre.”

Ezt mondta Dobrev Klára, amikor magyar újságíróknak tartott fejtágító szeánszot. És ilyenkor bizony fél térdre ereszkednek még az istenek is. De vajon miben lehetne még EU-konformabb? Hát az nem elég, hogy a vérgőzös kommunista nagyapját, Apró Antalt soha nem ítélte el? Az smafu, hogy egy zsidóktól elzabrált villában él, és eszébe sem jutott, hogy az összeprivatizált családi milliárdokból némi kárpótlást adna a kifosztottaknak? Az piha, hogy utolsó percig kiállt ura mellett, amikor az engedett lövetni az ellene tüntetőkre? Hát nem főzött fincsi ebédet Putyinnak – akit mostanság a legnagyobb gazembernek titulál –, nem simogattatta vele Totó kutyáját? Nem próbálta meg megfúrni a magyar EU-biztost, rendes, kétkezi hazaárulóként? Nyugi Klára asszony, nincs ok az izgalomra, Ön már régen EU-kompatibilis!

Kapcsolódó írásaink

Kő András

Kő András

Egy levél

ĀA magyar irodalomtörténet egyik legkedveltebb, legismertebb szerelmes verse Radnóti Miklós Két karodban című költeménye, amelynek ismeretlen autográf változatát a napokban árverezte el a Központi Antikvárium

László Tamás

László Tamás

Szentpétervári anziksz

ĀA vasárnap oroszul voszkreszenyje, azaz feltámadás, ezt a kommunisták sem szüntették meg