Dippold Pál

Vélemény és vita

Levelező tagozat

A balliberális médiumok hangosan rikoltozzák szét a világba azt a hazugságot, hogy az ellenzék megnyerte az önkormányzati választást

álláspont

Hogy az országot vezető kormánypártok veszítettek, és ezért nem tudnak igazából mit kezdeni a megváltozott körülményekkel.

Az ellenzék, ahol nyert az önkormányzati voksoláson, villámgyorsan kitömte mohó politikusai zsebét. Pénzeső a balliberális holdudvarban. Választási ígéreteikből szinte semmi nem teljesült, csak a mindenáron pusztítás és rombolás szándéka ködlik a Duna mindkét partján.

A magát demokratikusnak nevező, összevissza hazudozó ellenzéki összefogás kerületvezetői beiratkoztak a demokrácia szaklevelező tagozatára. A gyurcsányista Niedermüller és a momentumos Soproni írásban kérte a belinkelt főpolgármester, Karácsony Gergely segítségét a bulinegyed gondjainak megoldására. A tavaszig még Brüsszelben hazája ellen áskálódó Niedermüller a miniszterelnöknek írt levelet. Pénzt kér. Problémakezelésre. Különös érveléssel él: a több tízmilliárdos adóbevételből, ami a bulinegyedből befolyik az államkasszába, adjanak már vissza egymilliárdot a kerületnek. Érdekes. Az ócska hazaáruló azt hiszi, ugyanúgy seftelhet a közpénzekkel, mint ahogyan az általa majmolt, példának tartott nyugati, liberális demokráciák némelyikében teszik. Az már nem számít, hogy a választási kampányban a gondok azonnali megoldását ígérték. Liberális mintamódszer. Duma van, pénz nincs a közre, szerezzünk hát, kérjünk Orbántól.

És Karácsony is levelet írt. Ő Gulyás Gergelynek címezte, és úgy fejezte be, hogy postafordultával kéri a választ. A liberális szabadságjogok sámliján ágaskodva fejti ki véleményét a kormány átalakítási terveiről, miszerint megváltozna a kultúrafinanszírozás rendszere. Ez pedig Karácsony szerint egyszerre sérti a művészi és az önkormányzati autonómiát, kiszolgáltatja a művészi szabadságot a politikának.

A szabad szerelem még mindig az 1968-as hippilázadások emlőire tapadt öreg szivarjai eddig biztosnak tűnő pozíciókban voltak, például a fővárosi színházak vezetőiként. Most azonban Gothár Péter ügye napvilágra hozta mindazt a sunyi, alattomos és értékromboló létformát, amit a balliberális színházi világ képvisel. Gothár szexuálisan zaklatta munkatársait, esetleg tanítványait. Erről, a legkevesebb egy éve ismert tényről a Katona József Színház vezetője éppen úgy hallgatott, ahogyan a másik nagy szélsőliberális színi ikon, Ascher Tamás rendező a Színművészeti Egyetemen. Nem dobták ki Gothárt, és bár minden jel szerint tudtak a bűncselekményről, ahogy mondják, szőnyeg alá söpörték. Ennél a képnél megállhatunk: Gothár minden mocska vagy akár maga a perverz rendező ott lapul a szélsőliberálisok padlóvédője alatt. Mondhatnánk azt is, jó helyen van, valójában ez az ő igazi terepük, a sötét, büdös, koszos szőnyegalattiság.

Gulyás Gergely, udvarias ember lévén, Karácsony izgága és pofátlan kérdéseire azonnal válaszolt. Közölte, a kormány minden törvényjavaslatot támogat, amely tiszta felelősségi és finanszírozási viszonyokat teremt. A főváros fenntartotta színházakért Karácsony hivatala felelős, kormányzati támogatás esetén a közpénzek botránymentes elköltéséért csak akkor tudnak kiállni, ha például a színházigazgatói kinevezésre a kormány és a fővárosi önkormányzat között egyetértés van.

Az ellenzéki összefogás levelező tagozata tehát a tőlük megszokott szemtelen provokációk szellemében kezdte meg működését. Szégyen, ám nem meglepő, hogy Niedermüller és Karácsony aláírásai szerepelnek fogalmazásaik alján…

Kapcsolódó írásaink

Faggyas Sándor

Faggyas Sándor

Európa megtagadói (10.)

ĀTöredelmesen bevallom, halvány sejtelmem sincs róla, hogy a Fülöp-szigeteken és Mexikóban az ottani szakképzett ápolók közül hányan ismerik Johann Wolfgang Goethe műveit.

Lóránt Károly

Lóránt Károly

Mikor lesz a világvége?

ĀAz ENSZ klímamodelljét nagyon sok szakember nem fogadja el. Megkérdőjelezik, hogy vajon a modell helyesen írja-e le az üvegházhatás, a levegő szén-dioxid-tartalma és a Föld hőmérséklete közötti összefüggést

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom