Kacsoh Dániel

Vélemény és vita

Tájékoztató jelleg

Engedjék meg, hogy ismertessem a totáldemokratikus oldal aktuális álláspontját több témában!

álláspont

Hölgyeim és uraim! Pontosabban: emberek!

Engedjék meg, hogy ismertessem a totáldemokratikus oldal aktuális álláspontját több témában! Mi, akik valóban az építkezésben vagyunk érdekeltek, ahelyett, hogy álügyekkel traktálnánk a jónépet, szeretnénk először is tisztázni, mit nem akarunk megépíteni. Vagyis nem akarjuk, hogy a kormány megépítse helyettünk. Elvileg nem szeretnénk például a népszerű atlétikai világversenyt a lepusztult rozsdaövezetben kialakítandó hatalmas park közepére szánt csúcslétesítménybe engedni. Hacsak!

Hacsak nem ad a kormány ötvenmilliárdot egészségügyre. Tudjuk, már jön hétszázmilliárd, felújítják a szakrendelőket, és ha nem vétózzuk meg, még új szuperkórházat is kap a város, de valamit mondanunk kell, miután kiderült, hogy több CT-t sem követelhetünk, mert abból meg már van elég. Sőt több is.

Hogy mire kell pontosan az ötvenmilliárd? Csak nem gondolják, hogy erre nekünk kell tudni a választ? Egyrészt még meg sem tárgyaltuk, másrészt le kell tisztáznunk a megtárgyalás pontos menetét. Egyébként is, az még, hogy bemondok egy összeget, nem jelenti azt, hogy konkrét számítások vannak mögötte. Ez aligha elvárható ilyen rövid idő alatt egy olyan főpolgármestertől, aki viszont már kihirdette a klímavészhelyzetet, és kirakta a melegzászlót a hivatalra. Mit akarnak még? Én minden budapestit képviselnék, nem csak a matematikusokat meg a közgazdászokat!

De mit is mondtam arról az ominózus stadionról? Szóval a helyzet a következő: nem kérünk új múzeumokat, ez tiszta sor, legalábbis jelen állás szerint, arra pedig már utaltam, hogy az új kórház megépítését is legalább százéves konzultációnak kell megelőznie. Hiszen nemcsak nekünk épül, utódaink is szólhassanak bele abba, milyen legyen, vagy ami még fontosabb, milyen ne legyen.

Viszont ha a stadionstophoz, ami az egyik legfőbb kampányígéretem volt a CT-követelés mellett, annyira sikerült ragaszkodnom, hogy a kispesti létesítményre már rá is bólintottam, felőlem akár jöhetne a következő. Csakhogy egyik kedves polgármestertársam úgy érezte, a keménykedésből neki is jár. Jól mutat pár ultimátum, mielőtt dolgoznánk, ha egyáltalán. Nos. Kérjük akkor azt a sok pénzt, meg hogy legyen minden rendben az egésszel, és valahol legyen egy erdő. Világos? Ha nem, akkor is ez van.

Na jó, még összeül azért a közgyűlés ledemokráciázni ezt az egészet, reméljük, Feri, a főnök sem rondít bele a történetbe, néha meglepő dolgokat művel, minap is betolta az embereit a hivatalba a megkérdezésem nélkül. Sebaj, legalább a székem megmaradt. Kérdésekre válaszolok, bár olyanokra nem szívesen, amikkel nem értek egyet.

Előbb azonban hadd beszéljek arról, hogy nagyon szeretek buszozni meg bringázni, de sajnos imádom azt is, amikor a hátsó ülésről hesszelhetem ezt az elmúlt tíz évben rendbe rakott, gyönyörű várost, miközben a sofőröm gyurcsányos vicceket nyomat. Szóval bejelentem: erről a szokásomról nem mondok le, cserébe néha metrózok majd, már ha a velem haladó sajtó lesz szíves beszámolni róla. Jöhet fotós is.

Aztán: van ez a vizes vb, amit a nekem kampányoló független újságíró barátaim nem kis örömömre szétcinkeltek az elmúlt években. Miután az üléspontom megváltozott, kénytelen vagyok igazítani az álláspontomon. Vagyis hatalmas örömmel és egyedi mosolyommal köszöntöttem a következő alkalom szervezőit az irodámban, még úgynevezett operatív kérdésekről is beszéltem velük.

Ez tehát a mondandóm, most fontos megbeszélésre sietek, de mindig figyeljék a véleményemet, mert folyton változik. Ja, és zöld, de nem LMP-s várost szeretnék, ezt elfelejtettem mondani…

Kapcsolódó írásaink

Rab Irén

Rab Irén

Nemzeti ügyek

ĀA felmérések szerint a lakosság nyolcvankilenc százaléka támogatta az Eb-rendezés ötletét, még az akkor ellenzékben lévő Fidesz is, bár kampányízűnek és hiteltelennek nevezte a szocialisták sportról elhangzó nyilatkozatait

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom