Faggyas Sándor

Vélemény és vita

Európa megtagadói (8.)

Az idei év első felében már több mint száz (!) robbantást jelentettek Svédországban, belbiztonsági elemzések szerint a fegyveres erőszak hatásai egyre inkább hasonlítanak a terrorizmuséra

álláspont

Miközben a klímabálvánnyá vált tizenhat éves svéd diáklány, az Asperger-szindrómával diagnosztizált Tonhalhegy (Thunberg) Gréta már javában az Atlanti-óceán hűvös habjain hajókázik, hogy Amerikából időben odaérjen a december elején, Madridban kezdődő ENSZ-klímakonferenciára, nyilván halvány sejtelme sincs arról, hogy nagy dolgok vannak távoli hazájában.

Egy hét elején ismertetett közvélemény-kutatás szerint a nemzeti radikális, bevándorlásellenes Svéd Demokraták először vált a legnépszerűbb párttá, s vezetője kijelentette, hogy az elkövetkező száz évben éppúgy szeretnének részt venni az ország alakításában, ahogy a szociáldemokraták tették az elmúlt száz esztendőben. Ez utóbbiak vezetője, a zöldekkel együtt kisebbségben kormányzó, gyakorlatilag bármelyik percben megbuk(tat)ható Stefan Löfven épp aznap ismerte be, hogy a menedékkérők sikertelen társadalmi integrációja és a rendőrség felkészületlensége is oka annak, hogy emelkedett a szervezett bűnözés szintje és az ezzel össze­függő erőszakos cselekmények száma Svédországban. Az eredeti szakmája szerint hegesztő, majd szakszervezeti funkcionárius kormányfő azért píszí módon gyorsan hozzátette, hogy szerinte „az egyes jogsértések nem függnek az elkövető etnikai hovatartozásától”. De, Löfven elvtárs – éppen hogy nagyon is függnek, ahogy ezt rajta kívül szinte minden svéd tudja, a temérdek áldozattól és hozzátartozóiktól a nyitott szemmel járkáló honpolgárokon át a biztonsági, rendvédelmi szakemberekig. A robbantások, lövöldözések, gyilkosságok, gyújtogatások, rablások, lakásbetörések, nők ellen elkövetett egyéni és csoportos nemi erőszakcselekmények a mindennapi élet szerves részeivé váltak a nagyobb városokban, kivált Malmőben és Stockholmban.

Az idei év első felében már több mint száz (!) robbantást jelentettek Svédországban, belbiztonsági elemzések szerint a fegyveres erőszak hatásai egyre inkább hasonlítanak a terrorizmuséra, s a svéd állam erőszak-monopóliuma, ami a szuverén kormányzás alapfeltétele, már nem létezik. A svéd védelmi egyetem jelentése arra figyelmeztet, hogy a fegyveres bűnbandák a – zömmel muszlim – migránsok által lakott városrészekben, „párhuzamos társadalmakban” működnek, a Dagens Nyhe­ter nevű liberális napilap szerint pedig tízből kilenc svédországi lövöldöző első vagy második generációs bevándorló. Nyilvánvalóan van összefüggés aközött, hogy Európán belül ma Svédországban az egyik legnagyobb mind az erőszakos bűncselekmények, mind a befogadott (de be nem illeszkedett) migránsok aránya a lakosság számához viszonyítva.

A héten elterjedt az interneten egy különös fotó, amely viccesen azt sugallja, hogy a 19. századból (!) érkezett napjainkba az időutazó klímaaktivista svéd lány, mégpedig azért, hogy megmentse az emberi fajt. Ami igazán nemes cél, de mielőtt a világ vezetőit bátran kiosztó Gréta – akit egy svéd evangélikus gyülekezet Jézus Krisztus utódjának nyilvánított – megmentene minket, tehetne egy apró szívességet.

Jó lenne, ha Madrid helyett inkább hazautazna Stockholmba és felvilágosítaná a svéd liberális párt Közép-Afrikából, egész pontosan Burundiból származó vezetőjét, a több svéd egyetemen tanult Nyamko Sabuni asszonyt, hogy Magyarország nem Románia – ahogy ő képzeli –, és legalább annyira európai ország, mint az ő új hazája. Sőt! A svéd statisztikai hivatal friss adatai szerint az ottani tízmilliós lakosságnak már az egyötöde származik más országból, s ha a globalista, bevándorláspárti vörös–zöld kormányt netán még sokáig nem váltják le a bennszülött svédek, akkor hamarosan kisebbségbe kerülhetnek saját, „európai” országukban.

Kapcsolódó írásaink

Kő András

Kő András

Fanatizmus

ĀSzomorú kötelesség volt: temetésre vitt az utunk. Az első bosszúság akkor ért bennünket, amikor a koszorúnkat egy másik halottat szállító kocsi tetejére rakták

Szerencsés Károly

Szerencsés Károly

Arborétum és akadémia

ĀInnen származom én is. Nincs jogom ítélkezni – amúgy sem kenyerem – mert eljöttem én is