Bán Károly

Vélemény és vita

Visszakézből

Hiába ül össze az ellenzék vezérkara minden héten, hogy megóvja a szivárványos koalíció egységét, nincs nap, hogy ne lenne zavar az erőben

álláspont

Ha a trágárságra, agresszióra, rendbontásra épülő stratégia alól a törvényjavaslat kihúzza a talajt, akkor diktatúrát kiáltanak. A magát lassan az „összefogás csendőre” szerepébe helyező Momentum képviselője pedig arról hadovál, hogy az Országgyűlés a mai formájában csupán a parlamentarizmus torzója. Ha másért nem, azért, mert nekik 2018-ban még nem osztottak lapot a T. Házban. Az ellenzéken belüli „ki kit fúr jobban” egységében nekik jobban ízlene az utcai harc. Meg a trendi világháló. Ha a kormány a tömegközlekedés fejlesztéséért áll elő olyan javaslattal, amelyben az iparűzési adóbevételek elsődlegesen ezt szolgálnák, akkor a Rákospalotán kétharmadot szerzett ellenzék ellenállási mozgalom szervezésébe kezd.

Ez csupán két példa úgy visszakézből, de sorolhatnánk a végletekig az ellenzék áskálódásait. Az európai magyar biztos megválasztása felett érzett mély ellenzéki keserűséget. A momentumos Fekete-Győr András kampányait a határon túli magyarok ellenében. Gyurcsánynénak, Brüsszel magyar ellenzéki First Lady-jének kirohanásait az európai egyesült államok megteremtése érdekében. Említhetnénk a korrupció bizonyítékok nélküli felemlegetését olyan ellenzéki szereplőktől, akik az országot és a fővárost tönkretevő, eladósító, majd a Nemzetközi Valutaalap karjaiba hajszoló Demszky, Gyurcsány és Bajnai triumvirátus embereit csempészik vissza a közéletbe. Persze a demokrácia álarcába rejtőzve. Elfeledve minden bűnt, átkot, lovasrohamot, nem szólva a Demszky-örökzöldként ígérgetett négyes metróról, s annak kapcsán az Európai Csalás Elleni Hivatal megállapításairól, benne 167 milliárd forint „ellopásáról”, és arról a 272,8 mil­liárd forintról, amelynek felhasználását az OLAF maga kifogásolta.

De ne menjünk vissza a régmúltba, hiszen az október 13-i önkormányzati választás óta történtek igazán megmutatták az ellenzéki pártok és főszereplőik igazi arcát, habitusát, farkasétvágyát, hataloméhségét és álságos magatartását. Pesterzsébeten összevesztek a koncon, két momentumos nem kapott lapot, emiatt kiugrottak a közösen építgetett, de az összefogás tengerén úgy tűnik, labilisan ringatozó csónakból. Kispesten nem tudják lemondatni a százmilliós lopásaival dicsekvő szocialista képviselőt, sőt a lakás és szociális ügyek bizottságának alelnöki székébe emelik. Újbudán száz százalékkal növelik meg az alpolgármesterek számát, akik egy ciklusban negyedmilliárd forint közpénzt vihetnek haza. A szintén DK-s városvezető és fennhatóság alatt működő Budapest XV. kerületében ötven százalékkal emelik meg a képviselők illetményét, egy bizottsági elnök és egy tanácsnok havi félmillió forintot keres – mellékesként. Egy jobbikosnak pedig alpolgármesteri helyet tartanak fenn Terézvárosban – büntetőeljárása befejezéséig. Egyébként az illető a vádhatóság szerint az európai adófizetők pénzének megcsapolásában volt bűnsegéd az Európai Parlament gyakornoki programjában.

Az európai értékekről azonban ebben az összefüggésben már nem hallunk egy árva szót sem. Sőt, a bűnszervezet irányításával vádolt Czeglédy Csabát, az MSZP és a DK volt sztárügyvédjét egyenesen a közpénzek átvilágításával bízzák meg két „demokratikus” vezetésű ellenzéki kerületben. A parlamentben ennek kapcsán nem tesz fel kérdést a provokáló kocsmaellenzék.

Mint ahogyan a miniszterelnök fogalmazott a hétfői vitában, a saját házuk táján nem szeretnek söprögetni. Pedig lenne mit…

Kapcsolódó írásaink

Czakó Gábor

Czakó Gábor

A semmi hídján

ĀÁllítólag, legalábbis egy csekély számú és lejárt eszméibe habaro­dott kisebbség véleménye szerint, korunk alapvető baja az, hogy a konzumidiotizmus fölfalta az euro-amerikai ember agyát, szívét és lelkét

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom