Kacsoh Dániel

Vélemény és vita

Vita és kultúra

A föderalizmus nem európai jellegzetesség, globálisan is megfigyelhető, lopakodó tendencia, aminek lényege, hogy a globális nagytőke a nemzetállami határokat megkerülve igyekszik a fontos döntéseket befolyásolni

álláspont

Az EU ma a határán van annak, hogy elszakadjon a népi felhatalmazástól, és nehezebben legyen ellenőrizhető a jövőben.

E gondolatok nem tőlünk, még csak nem is a Fidesztől származnak, hanem Schiffer Andrástól. Az aktív politizálástól évekkel ezelőtt visszavonult LMP-alapító rádöbbent bennünket, milyen mélyre süllyedt mára az ellenzék színvonala.

Túl azon, hogy az első vonalbeli balos politikusok mostanság ajtóknak rohangálnak, ordenáré táblákat mutogatnak a Parlamentben, vagy helyesírási hibás graffitiket fújnak telefonfülkékre, ordító a különbség a Magyarország nemzetközi pozíciójáról kialakított álláspontok tekintetében is. Egészen konkrétan: a hazai baloldal talán legnagyobb tehertétele, azaz Gyurcsány Ferenc és pártja, valamint az SZDSZ-epigonná silányodó Momentum nyíltan felvállalja az európai egyesült államok hagymázas eszméjét.

Azt a gondolatot, hogy mi nem magyarok, hanem elsősorban európaiak vagyunk, és nem érdemeljük meg, hogy magunk rendelkezzünk a sorsunkról. Ezt ugyanis helyettünk sokkal jobban meg tudná oldani egy birodalmi centrum vagy valamiféle bürokratikus, az emberi jogok tisztázatlan bűvkörében működő elitista brüsszeli vízfej, amelyet a senki által meg nem választott NGO-aktivisták munkája dúcol alá.

Kétségtelen: azzal, hogy a népakarattal megerősítve 2004-ben csatlakoztunk az Európai Unióhoz, a nemzetállamok közösségéhez, úgymond beadtunk a közösbe egyes jogköröket. De ez korántsem jelenti azt, hogy ne lenne jogunk rendelkezni a jövőnkről. Sőt! Látva a bevándorlás kapcsán kialakult konfliktust a régi és az „új” tagállamok között, elemi érdekünk, hogy ez így is maradjon. Ezt az álláspontot képviseli konzekvensen és világos vonalvezetéssel a magyar kormány, amelyet ebben – az október 13-i ellenzéki részsiker dacára – a társadalom döntő többsége támogat.

A globalista elitet kiszolgáló erők világképére kiváló példát hoz Fekete-Győr Andrásék vállalhatatlan diplomáciai ámokfutása. A budapesti olimpia megfúrásával „berobbanó” alakulat újabban román és szlovák jelölteket támogat nyíltan, sőt, mellettük agitál a szomszédos államokban, szemben a magyar aspiránsokkal. Alig hittük, hogy egyszer ez is eljöhet még. Ilyen mélységbe talán még a „nagy előd”, az SZDSZ sem süllyedt. De ott van Gyurcsányné is, aki elképesztő energiákat fektet abba, hogy minden, a magyar kormány által javasolt jelöltet megfúrjon Brüsszelben. Dobrev Klára gyakorlatilag azon dolgozik, hogy hazánknak minél rosszabb legyen az érdekérvényesítő képessége az uniós porondon. Pitiáner és szánalmas.

Ezek után már csak hab a tortán, hogy a kiújuló ellenzéki belharcok és pozíciószerző manőverek hullámain bukdácsoló Karácsony Gergely főpolgármesteri ténykedése is egyre inkább a nyugati cimborák elismerésének és nem a budapestiek elégedettségének kivívását szolgálja. Értsd: előbb lesz melegbár a városházán, mint bármilyen érdemi döntés a szükséges infrastrukturális fejlesztésekről.

Mindezek tükrében tehát zongorázni lehet a különbséget a kormánnyal számos kérdésben vitába szálló, a Fidesz ténykedését olykor kőkeményen kritizáló Schiffer-féle vonal és napjaink hazaárulásba forduló ellenzéke között. Vita és nézeteltérés ugyanis lehet a különböző pártok között, sőt, ezekre szüksége is van egy demokráciának, ám az ország érdekeinek képviselete, szuverenitásunk védelme közös ügyünk. Vagyis annak kellene lennie.

Kapcsolódó írásaink

Nagy Ervin

Nagy Ervin

Karácsony borzalmas hónapja

ĀHa rövid pillantást vetünk Karácsony programjára és hangzatos ígéreteire, és türelmesek is maradunk azzal a több mint százzal szemben, amire valóban nem jutott idő, akkor is igencsak felemás képet láthatunk

Rab Irén

Rab Irén

Atlétikai álom

ĀEgy sportrendezvény hatalmas közösségi élményt képes nyújtani. Ajándékozzuk meg magunkat ezzel az érzéssel!

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom