Dippold Pál

Vélemény és vita

Részvétteliség

Diadalittas ámokfutásba kezdett az önkormányzati választásokon részsikereket szerző magyar ellenzék

álláspont

Mintha megőrültek és minden arányérzéküket elvesztették volna, keverednek újabb és újabb, jóindulattal ellentmondásosnak minősíthető helyzetekbe. Valójában pedig nem történik más, mint amit a balliberális ellenzék kígyóerői tesznek. Pusztítanak. Ebben élen jár a furcsa szövetkezet két legerősebb tagja, a Momentum és a Demokratikus Koalíció.

A gyíkember Fekete-Győr András által vezetett szélsőliberális Momentum, emlékszünk, a tagadásból született. Megakadályozták, hogy Magyarország olimpiát rendezhessen. A harmincasok pártjához aztán idősebbek is hozzácsapódtak. Hogy, hogy nem, csupa egykori SZDSZ-es. Vagy olyanok, akik soha életükben nem mertek politikai szerepet vállalni. Ám azok a hatalomrészecskék, amelyekhez most hozzájutottak, és ami leginkább pénzforrást jelent, kihúzta őket a napvilágra. Így lett például Kerpel-Fronius Gábor Budapesten főpolgármester-helyettes. Elég sajátos a titulusa, részvételiségi megbízott. A szó a liberális körökben használt szociológus tolvajnyelv egyik torzszülötte lehet, kommunistául cseng. Úgy ötven évvel ezelőtt igencsak fontos volt a nép részvételisége például a választásokon, ahol kizárólag a Hazafias Népfront jelöltjére lehetett voksolni. Így tehát az nem választás, hanem szavazás volt. Több tízezer kommunista pártmegbízott – tanácstitkár, munkásőr – felügyelte a részvételiséget. Túl azon, hogy ez a részvételiség szó 2019-ben elég hülyén hangzik, kitűnően jellemzi a szélsőliberális gondolkodásmódot. Hogy visszakanyarodjunk az olimpiához, ahol nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos, be is zárhatjuk a kört. A Momentum tragikomikus módon a magyar olimpia elgáncsolásától eljutott az olimpiai eszme fő szószólójává – a részvétel(iség) a fontos.

Egyéb kommunista eszmét is kiválóan lobogtatnak, a nemzetköziséget, a nemzetek felettiséget. Főkígyójuk, Fekete-Győr, mivel a kígyók kígyóznak, áttekergett Romániába, ahol nem a magyar, hanem a liberális párti román jelöltet támogatja a román elnökválasztáson. Orbán Viktor erről azt mondta, ez az SZDSZ gondolkodására, a nemzetközi kozmopolita életszemléletre épülő külpolitika. A Momentum eszmei egysége hibátlan. A liberális kígyó átgurította Szlovákiába Donáth Annát, aki egy szlovák párt mellett kampányolt. A Momentum EP-képviselője Facebook bejegyzésében ezt írta: „Mert lehetünk úgy felvidéki magyarok, hogy közben büszke szlovákok vagyunk.”

A másik nagy szélsőliberális alakulat, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselői újabb levelet fogalmaztak brüsszeli társaiknak a féktelen Orbán-gyűlölet jegyében. A bukott Gyurcsány felesége, Dobrev Klára, miután Ursula von der Leyen megerősítette, hogy változatlanul Magyarországnak és az azt képviselő Várhelyi Olivérnek szánja az Európai Bizottság bővítéspolitikai posztját, a következőket küldte EU-képviselőtársainak: „Sokan aggodalmuknak adtak hangot, amikor kiderült, az új Európai Bizottságban Orbán jelöltje kapná a bővítési és szomszédsági politika portfólióját, aki közeli szövetségese a világ autokrata vezetőinek, Oroszországnak és Törökországnak, egyértelmű, hogy Orbán bármikor kész aláásni az EU külpolitikáját” – a hölgy arra kérte a brüsszeli képviselőket, állítsák meg Orbán Viktort.

Így fest tehát a hazaárulók ámokfutása. Építkezés helyett rombolás, teremtés helyett pusztítás, magyarság helyett nemzetköziség.

Szomorú helyzet. RészvéTTeliségi megbízottként csak annyit mondhatunk nekik, sajnálatra méltó, hazátlan lidércek ők.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom