Galsai Dániel

Vélemény és vita

Irány Grönland!

Fricska. „Grönland! A pingvinekkel nem lehet baja a belpesti értelmiségnek!”

Most, hogy az egybesült ellenzéktől és a mintegy ezerötszáz főnyi gigatüntetőtől megtudhattuk, hogy a magyar miniszterelnöknek nem szabadna tárgyalnia a NATO második legnagyobb hadseregének országával – ahonnan amúgy kétmillió migráns készülne az unióba –, elmerengtem. Vajon kivel nem szabadna még tárgyalnunk? Oroszország és Kína eleve kiesik – igaz, hogy milliárdnyi ember él ott, de azok gaz despoták a belvárosi romkocsmák perspektívájából. Az Egyesült Államok sem jöhet szóba, ott van a gaz Trump. Nyugat-Európa sem jó választás, még megsértődnének, ha nem azt mondjuk, amit ők. A V4-országok is kiesnek, azok tisztelik Orbán Viktort, ráadásul ők sem szeretnének migráns sátortábort hazájukból. Afrika, különféle szigetvilágok – na, még az kéne! A haladó sajtó akkor azon röhögne, micsoda törpékkel állunk szóba. Ausztrália túl messze van, a svédeknél túl hideg. Laci cimbora mondta ki a megoldást, törzskávéházunkban: „Grönland! A pingvinekkel nem lehet baja a belpesti értelmiségnek!”

Kapcsolódó írásaink

Vitéz Ferenc

Vitéz Ferenc

Elefántcsonttoronyból

ĀAkár a legtömörebb tornyok falán is átszűrődik az élet eleven zsivaja és éltető levegője

Pálffy Lajos

Pálffy Lajos

Csak a repülők és a Sziget

ĀAmikor a migránsok mellett az a bizonyos forró sivatagi levegő is át szokott jönni Afrikából, akkor különösen nagy a baj

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom