Vélemény és vita

Szigorú számok

Fricska. Csinos kis adatgyűjteményt markolt össze a Karc FM rádió

A számokból kiderül, hogy Budapest II. kerületének számláján hatmilliárd forint található – a polgári kerületvezetés egykoron több száz milliós adóssággal vette át az irányítást. A III. kerületben nyolcmilliárd a tartalék, a IV.-ben kilenc-, a VIII.-ban hét- és még hatmilliárd államkötvényben. Így búcsúztak a fideszes polgármesterek, akiknek regnálása alatt épültek a közterek, zajlott a városrehabilitáció, nyíltak az új uszodák és sportpályák. Miközben az ellenzék arra épített egy tízesztendős gyűlöletkampányt, hogy itt minden elloptak, tönkretettek, romba döntöttek, csődbe vittek. Most pedig itt vannak a szigorú számok. Most jönnek ők, akik legutóbb Demszky idején voltak hatalmon – akkor valóban fuldoklottak a kerületek az adósságban. Álljon itt a nagy angol miniszterelnök, Margaret Thatcher örökbecsű mondása: „A szocialistákkal az a baj, hogy mindig kifogynak a más pénzéből!” Hát, most lesz miből! Örülj, fővárosi baloldali választó!

Kapcsolódó írásaink

Csizmadia László

Csizmadia László

Bukott politikusok kísértetjárása

ĀHa Karácsony Gergely szerint Tarlós István díszpolgári címet érdemel, akkor mondhatjuk, hogy szerintünk is, de nem az ő kezéből

Bencze Izabella

Bencze Izabella

Névjegykártya

ĀSzent István forog a sírjában, hogy ilyen Hadházy-félék ennek a háznak a padsoraiban helyet kaptak

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom