Kacsoh Dániel

Vélemény és vita

Kaotikus iszonyok

„Itt emberek élnek. Az ő dolgaikkal kell foglalkozni. Nem nagypolitikával” – magyarázza könnyed zongorakíséret mellett Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök, miért érdemes szerinte a DK-s László Imrét polgármesternek választani a XI. kerületben

álláspont

A videó a szélsőbalos szektavezér közösségi oldalán érhető el, ugyanitt található érzelgős kortesmozi Gy. Németh Erzsébetről és Niedermüller Péterről is. Aztán akadnak beszámolók klímatüntetésről és vidéki fórumokról, meg persze megy a kőkemény kormányostorozás, amolyan gyurcsányosan. Akit viszont hosszú keresgélés után sem találunk, az a balliberális oldal (legújabban: összefogás) üdvöskéje, a Zuglóban elbukott, mikropártjával a szocialistákba kapaszkodó, a miniszterelnök-jelöltséggel pedig csúnyán befürdött Karácsony Gergely.

Pedig a gyanúsan ellenzéki közvéleménykutatók, s velük együtt a „független” elemzők és médiumok azt próbálják beadni nekünk, hogy ő lesz Budapest új ura, ő lesz az, aki visszaveszi a fővárost a gonosz Fidesztől – akármit is jelentsen ez a pancserszlogen. És elvileg mögötte áll maga Gyurcsány is, így adná magát, hogy minden lehetséges eszközével segítse „Gergőt”. Csakhogy a jelek szerint nem teszi. Sőt.

A jelenséget segíthet megérteni korábbi nyilatkozata: Karácsony „mögül elment a támogatás az utóbbi hónapokban… Ez nem jó, nem hiszünk abban, hogy győzni fog!” Ezért robbantotta fel a DK még a nyáron az együttműködést, s indította el a komédiába és érdektelenségbe fulladt előválasztáson Kálmán Olgát, aki végül pórul járt, akárcsak az EP-választási eredménytől szintén felhevült Momentum soraiból Kerpel-Fronius Gábor.

Azóta elvileg ismét szent a béke, legalábbis is a színfalak előtt, a háttérben azonban gőzerővel folytatódik a gyurcsányi projekt a baloldal bekebelezésére. Vagyis a DK finoman szólva sem azon munkálkodik, hogy a zuglói polgármester megverje Tarlós Istvánt, ennek egyik jele lehet az árulkodó elhallgatás a közösségi médiában. Hiszen jó ideje tudjuk, a bukott kormányfő előbb az ellenzéket akarja maga alá gyűrni, s ha a szocik által „felfedezett” aspiráns hosszú évek után némi demokratikus eredményt tudna felmutatni, azzal csak akadályozná a gyurcsányi opus magnus megalkotását.

Abban természetesen és kivételesen igaza van Fletónak, hogy Karácsony alkalmatlan főpolgármesternek. Ezt számos kudarcával igazolta a gyenge képességű kerületvezető, elég csak a pénzügyi csődre, a parkolási botrányra, a megcsapolt helyi egészségügyi büdzsére, a meg nem épített bérlakásokra, a gyengécske helyismeretre vagy a politikai árulásaira gondolni. Persze az sem tett jót „Gergőnek”, hogy egy kiszivárgott hangfelvételen zuglói maffiaviszonyokról értekezett, ráadásul a kispesti korrupt szocialistáktól sem siet elhatárolódni. Ettől függetlenül a korábban saját pártját és az országot is a tönk szélére vivő Gyurcsánynak még akár meg is felelne Karácsony, ha saját érdekeivel nem lenne ellentétes az esetleges sikere. Mindenesetre a DK-elnök az elmúlt hetekben, azaz a kampányhajrában azért egyszer elküldte feleségét a „közös jelölttel” együtt sajtótájékoztatózni, amolyan brüsszeli hangulatot kölcsönözve az ellenzéki káoszbrigádnak.

Apropó Gyurcsányné! Dobrev Klára alighanem elfelejtett egyeztetni a férjével. Egy minapi fórumon ugyanis nem arról értekezett, hogy egy polgármesternek a helyi ügyekkel, az ott élő emberekkel kell foglalkoznia. Éppen ellenkezőleg! A vasárnapi választás szavai szerint arról szól, hogy „sikerül-e kiragadni sok százezer embert a nemzeti együttműködés mocskos rendszeréből”.

A magunk részéről se Gyurcsányból, se Karácsonyból, se az egész káoszkommandóból nem kérünk!

Kapcsolódó írásaink

Csizmadia László

Csizmadia László

A békát le kell nyelni

ĀA kormánynak meg kell szolgálnia a választópolgárok bizalmát. Ezt úgy teheti, ha párbeszéd alapján elképzeléseit az önkormányzatokkal egyetértésben tudja megvalósítani

Boros Imre

Boros Imre

A világpiac igazi arca

ĀA politikai rendszerváltoztatás óta eltelt harminc évben szinte másról sem szól a gazdasággal kapcsolatos fősodorbeli kommunikáció, mint a piacról, a piac meghatározó szerepéről, gazdaság- és egyben társadalomformáló erejéről