Dippold Pál

Vélemény és vita

Mocsok

Ráfordulva az önkormányzati választások előtti hétre, egyre töményebben élhetjük meg azt az alantas gyűlölettel teli, mocskos kampányt, amit a balliberális ellenzék szított fel

álláspont

Nincs értelme leltárt készíteni azokról az otromba eszközökről, amelyeket példátlan gátlástalansággal képvisel az úgynevezett ellenzéki összefogás. Már ennek a szókapcsolatnak a puszta léte is gyomorforgató. Egymás kezét fogja a fasisztázó abortuszpárti szélsőliberális, a töppedt agyú szocialista, a kifinomult gonoszság demokratikus koalíciós figurái, a nem létező Párbeszéd Gergője és az egykori zsidólistázó, magát valamikor nemzeti radikálisnak mutató jobbikos. Hogy is van ez? Egyik napról a másikra így átfordulhat mindenki korábbi énje ellentétébe? Igen. A hatalomért.

Némely lélektanász szerint a hatalomvágy, a mások feletti uralkodás lehetősége erősen hasonlít a szexuális indítékú esetekhez. Ebből is eleget kapunk a kampányban. Itt van például a DK-s újbudai polgármesterjelölt nyolc évvel ezelőtti ügye beosztottjával. László Imre főorvos komolyan vette a hierarchiát. Erőszakot akart tenni alárendeltjén. A megalázott doktornőben, meglátván a jelölt plakátjait, felidéződött a joviális főnök durva tette. Amikor ezt nyilvánosságra hozta, a derék balliberális ellenzéki összefogásos sajtó alig titkolt gúnnyal vonta kétségbe szavahihetőségét. Hogy miért éppen most jutott eszébe, hogy a főorvos nem olyan ember, aki ilyen aljas támadásra vetemedik, és hogy a doktornő feltűnése nem más, mint a Fidesz kampányfogása.

Hogy a mítu – vagy ahogyan ők írják #metoo – korábban olyan lelkes prófétái miért húzták elő ismét a már jól ismert kettős mércét, érthető. Éppen érthetetlensége miatt. Mert azok, akik olyan nagy vehemenciá­val ugrottak neki Marton László rendezőnek egy évtizedekkel ezelőtti állítólagos szexuális molesztálási ügyben, hogy abba a magyar színházi világ egyik kiváló képviselője belehalt, most lapítanak. Miként akkor is hallgattak, mikor előkerült a közben avantgárd művésszé fejlődött Sárosdi Lilla és kedves férje, Schilling Árpád furcsa színi előadásának felvétele. A balliberális ízlést nem sértette a jelenet: a félpucér művésznő két kollégája csupasz hímtagját markolászva adta elő a darab számukra nyilván fontos jelenetét. Az sem számított, hogy mindezek előtt Schilling úr meztelenül sétálva – a lámpaláztól láthatatlan méretűvé zsugorodott nemi szervvel – igyekezett bevezetni a közönséget sajátos művészetük lényegébe. Nem. Nem számított. Igaz, az obszcén jelenet hirtelen érdektelenné vált, hiszen Schilling úr és családja teátrálisan emigrált Franciaországba. Ahol nyilván az itthoninál jóval megértőbb, szélesebb és bizonyos értelemben nagyobb közönséggel találkozhat.

A külföldre szaladgálással egyébként az ellenzéki összefogás a színészházaspárhoz hasonlóan jól áll. Igaz, kicsit északabbra, Brüsszelbe mászkálnak, és ott igyekeznek mindent megtenni Magyarország lejáratására. Ebben a még végvonagló régi Európai Bizottság jó partnerük. Ha kell, úgy hintáztatják az uniós kondért, hogy annak mocska minél jobban beterítse Magyarországot. Van ott minden, Karácsony–Timmermans találkozó, Gyurcsányné Dobrev Klára-áskálódás, amit ez a szegény teremtés pozícióharcnak gondol, pedig nem más az, mint jól kifundált, a férjével begyakorolt hazaárulás.

Az elképesztő mértékű kavarás aligha változik meg ezen a héten, sőt újabb otromba és mocskos húzásokra számíthatunk.

Az a mérhetetlen hatalomvágy, ami ezt a katyvaszos magyar ellenzéki összefogást jellemzi, csak egy módon szüntethető meg.

Ha jól leszavazzuk őket.

Kapcsolódó írásaink

Nagy Ervin

Nagy Ervin

Nincs liberális egyenlőség

ĀBicska nyílik zsebünkben, úgy vágja oldalunkat, hogy ömlik az epe, mikor milliós nagyságrendben kártérítést fizet az állam (fizetünk mi, állampolgárok) kegyetlen gyilkosoknak, mert állítólag „senyvednek” cellájukban

Kondor Katalin

Kondor Katalin

Van mááásik!

ĀÚri viselkedésről és acsarkodásmentes világról aligha ábrándozhatunk. Bangóné meg örülhet. Nincs egyedül, és van honnan mintát venni. Mármint negatív mintát. Előtte tehát újabb távlatok nyílnak

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom