Vélemény és vita

Botka, a kertészlegény

Hatalmas, szinte soha nem látott vihar csapott le Szegedre, brutális széllel

álláspont

Ahogyan természeti katasztrófáknál megszokott, a város első embere, a mostanság civil álarcban újrázni készülő, szocialista mivoltát szégyellősen titkoló Botka László is megtekintette a települést a pusztítás után. A nagy megtekintésről a Szegedma.hu portál képekben is beszámolt. Az első fotón Botka még esernyővel kezében áll, pontosabban megtekint. A második fotón viszont már gyors átöltözés után kertésznadrágos munkaruhában látjuk, igaz, lapát vagy gereblye nélkül. A kertészcucc csupán jelmez, hadd lássa a város apraja-nagyja: a polgármester is kiveszi a részét a kárelhárításból. De aztán persze felbukkan a helyi tévé, s a riporter rögtön mikrofont dug a városvezető orra alá. Piárparádé – írja a fénykép alá egy kommentelő, majd hozzáteszi: egy lapátot is a kezébe nyomhattak volna a nagyobb hatás kedvéért.

Ugyanekkor a független Nemesi Pál, aki a kormánypártok támogatásával száll majd harcba a polgármesteri székért az önkormányzati választáson, a helyi beszámolók szerint fotózkodás helyett szervez, telefonál, szakemberekkel tárgyal, összefogásra és segítésre szólítja fel a szegedieket. A hétfői viharban ugyanis megrongálódott a Szegedi Gyermekklinika épületének tetőszerkezete is, miután rádőlt egy fa. Nála most nincs helye nagy megtekintésnek, piárnak, magamutogatásnak, azonnal cselekedni kell. Politikai hovatartozástól függetlenül. Egy vihareset kapcsán az élet írta forgatókönyv is segíthet abban, hogy a választópolgár eldönthesse október 13-án, melyik jelöltet tartja méltónak és alkalmasnak a polgármesteri tisztségre, s melyiküket méltatlannak és alkalmatlannak.

Bár ami jelenlegi városvezető teljesítményét illeti, a választópolgárnak vagy remélhetően azok többségének nincs szüksége sem természeti katasztrófára, sem pedig viselkedési kódexre ahhoz, hogy mérleget vonjon a Botka-éra tizenhét esztendejéről. A többszáz kisvállalkozót tönkretevő és kifosztó Szeviép-csőd idején Botka a károsultakat még fogadni sem volt hajlandó. Az önkormányzat épületének szomszédságában lévő „Sárga-házra”, a bíróság épületére mutatott, mondván, ha nem tetszik, tessék ott szerencsét próbálni!

A Mars téri piacot nagy titokban, az éj leple alatt, bontási engedély nélkül – tehát törvénysértően – ledózeroltató, nagyhatalmú városvezető persze a kereskedőkkel sem állt szóba. Azoknak csak az ingatlanjuk lett oda. Egyébként a piac uniós fejlesztési pénzére úgy pályázott a város, hogy az adatlapon eltitkolták, a terület perrel terhelt. A dokumentumot ugyan az alpolgármestere látta el kézjegyével, ám azon Botka neve szerepelt, az önkormányzatot harmadik személlyel szemben a polgármester képviseli.

Az ingyenesen osztogatott parkolóbérletek ügyében is mosta kezeit, ő nem tudott semmiről, hagyta hogy kabinetfőnöke, alpolgármestere és jegyzője vigye el a balhét a folyamatban lévő büntetőeljárásban. A város főterének tervezőjét, aki a Széchenyi tér terveire Európa Nostra-díjat kapott, szintén eltanácsolta, inkább új pályázatot íratott ki a tervezésre.

Botka László megbukott mint az MSZP választmányi elnöke, aztán gyengének találtatott mint az MSZP miniszterelnök-jelöltje. A jelölti kampányában azt képviselte, hogy Gyurcsány Ferenccel nem szabad összefogni. Most pedig az önkormányzati választáson civil egyesület zászlaja alatt éppen a bukott Gyurcsánnyal köt alkut, saját embereit, harcostársait is megtagadva. Esetében ez több mint alkalmatlanság.

Erkölcstelenség.

Kapcsolódó írásaink

Tamáska Péter

Tamáska Péter

Merkel, több adó mér’ kell?

ĀA migráció növeli az állam által eltartottak körét. Essen, Dortmund és Gelsenkirchen már nem az ipar bástyáit jelenti, hanem lármát, piszkot, bűzt és lerobbant lakónegyedeket

Vitéz Ferenc

Vitéz Ferenc

A Bábeli Könyv

ĀA szimbolikus hagyomány úgy tartja, hogy az emberiségnek volt valamikor egy közös nyelve. Mindenki megértette egymást, békességben éltek

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom