Galsai Dániel

Vélemény és vita

Oroszlánok és macskák

Fricska. Tóth Bertalan alighanem a világ egyik legjelentősebb jelentéktelen politikusa. De kommunikációban teljesíti a tanácsadók parancsát: ha törpe is vagy, láttasd magad óriásnak!

Az MSZP elnöke megválasztása óta bukást bukásra halmoz, igényesebb tévés szerkesztők belvárosi szürke tűzfalak előtt nem is készítenek interjút vele, félő, hogy beleolvadna a háttérbe. Ám most az egészen kicsi kispolgár küllemű és szónoki képességű ember a Hírklikk internetes ellenzéki faliújságon megmutatta oroszlánkörmeit: „Látom az esélyt arra, hogy a fővárosban és a 23 kerületben az ellenzék fölénybe kerüljön. Látom az esélyt arra is, hogy a 23 megyei jogú városban – Miskolctól Pécsig, Szombathelytől Nyíregyházáig – vissza tudjuk szorítani a Fideszt.” Ha jól értelmezem, bő egy hónap múltán szivárványszínben pompázik majd az ország. Ennek csak a közvéleménykutatók mondanak ellent. És a józan ész. Kedves gyermek ez a Berci, bizonyára ismeri a régi mondókát: „Az oroszlán is egy macska, csak egy kicsit nagyobbacska.”
 

Kapcsolódó írásaink

Nagy Ervin

Nagy Ervin

Kettős kereszt és vörös szegfű

ĀGyurcsány Ferenc követőiről sosem volt kétséges, hogy egy tál lencséért eladnák az országot, de a Jobbik és a Momentum illúziót adott sokaknak. Úgy tűnik, csak illúziót, nem valós lehetőséget. Abból is a hazugfélét

Veczán Zoltán

Veczán Zoltán

Mindenízű drazsé

ĀNemrég felröppent a hír, hogy egy amerikai katolikus iskolából kitiltják a Harry Potter-könyveket, sőt a szülőket is arra kéri az intézményt vezető Dan Reehill, hogy otthon se engedjék a mérgezőnek titulált irományokat tanulmányozni

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom