Vélemény és vita

Félelmetes út

Nos, hát eljutottunk ide is, bár a nyugati trendek után nem volt meglepő. Várható volt, hogy előbb-utóbb valaki áttöri a gátat, átlépi a Rubicont. Végül egy vezető globális cég, a Coca-Cola tette ezt meg

álláspont

A metróaluljárókat elborították a homoszexualitást propagáló plakátok, amelyeken azonos nemű párok isszák az édes nedűt. Nyugaton – ahol a társadalom már elvesztette egészséges önreflexióját, fel sem tűnik egy ilyen, nálunk viszont – szerencsére – egyre többen emelik fel hangjukat, és kezdenek tiltakozni ellene.

Mert aki észnél van, az azonnal tudja, hogy ez nyilván nem csak egy ártatlan reklám, ami csupán arra ösztökél minket, hogy minél több kólát igyunk, mert az felfrissít, és jó az íze. Ez egy alattomos ideológiagyártás része, amely nem a másik elfogadásáról szól, hanem arról, hogy minden eszközzel támogassuk a „melegjogok” kibővítését, sőt lassan felsőbbrendűségét, amelybe már persze beletartozik a követhetetlenné váló új szexuális irányultságok támogatása is. Pride-ot szerveznek, büszkeség napját tartanak, és ha egy cég nem áll a támogatók mögé, akkor már ferde szemmel néznek rá, ne adj’ Isten, épp azért nem nyer el egy üzletet, mert nincs ott a neve a névsorban. Kezdünk ott tartani, hogy nekünk kell szégyellnünk magukat, nekünk kell védekeznünk a hozzáállásunk miatt, már mi vagyunk a „másként gondolkodók”.

Félelmetes út ez, amelyre soha nem szeretnénk rálépni. Akkor sem, ha Alföldi Róbert és társai, a minden alkalmat megragadó ellenzéki politikusokkal együtt rajtunk gúnyolódik, mémeket gyárt, Facebook-posztokban üzenget. Szerintük a tiltakozók nyilván túlreagálják a dolgot, ahogy például a migránsáradat kapcsán is. Nem tetszik nekik, hogy már megint tovább látunk az orrunknál, hogy tudjuk, mire megy ki a játék.

Trendi dolog másnak lenni, legyél te is az! – ezt üzeni a Coca-Cola plakátkampánya, amelyben a cég nyilván hideg fejjel, fillérre lebontva kiszámolta, hogy mit nyerhet, és mit veszthet az ügyön. Heteroszexuális párokat vagy családokat, unokákkal játszó nagyszülőket nem ültetnek a fényképező elé, mert abban nincs annyi pénz, nincs annyi lehetőség. Ugye, kedves Coca-Cola? Ez már idejét múlt, unalmas, eladhatatlan „termék”.

Szerencsére hazánkban sokan nem így gondolják.

A tiltakozók, köztük a CitizenGO, válaszkampányukban arra szólítják fel a céget, hogy „ne veszélyeztesse a közerkölcsöket, s főként ne alakítson ki a fiatal nemzedékekben téves fogalmakat a nemiségről és a házasságról. E téves fogalmak védtelenné tennék őket, és tovább fokoznák a jelenség terjedését”.  Hiszen gyakorlatilag nekünk és gyerekeink képébe tolják a metróperonon ezt a propagandát, nem törődve a következményekkel, esélyt sem hagyva arra, hogy elkerüljük a „reklámot”, amelyet persze a cég teljesen ártatlannak tart. (Akkor miért csinálták?)  

A civil szervezet üzenete világos mint a nap, ahogy a kormány politikája is, amely következetesen áll ki a hagyományos családmodell mellett, mert ebben látja az egyetlen lehetséges jövőt. Minden erejével azon van, hogy támogassa a gyermekvállalást, könnyebbé tegye a gyermeknevelést és a családok életét. Nem hódol be semmilyen új trendnek, legyen akármekkora a nyomás, és érkezzen az akárhonnan. És végül – bár talán már közhelynek számít – nem árt emlékeztetni: a Teremtő nem véletlenül alkotott férfit és nőt, akiket küldetéssel is felruházott, hogy találják meg egymást, adjanak életet gyerekeknek, és családdá válva teljesítsék ki életüket. Felhívnánk a rajtunk gúnyolódók figyelmét, hogy ők is ennek a küldetésnek a „gyümölcsei”. Ha tetszik nekik, ha nem.

Kapcsolódó írásaink

Szalai Attila

Szalai Attila

Hagyományos értékek

ĀHívásra és hívatlanul is tömegével jönnek a migránsok Európába, s a Nyugat gondolkodóinak ezzel kapcsolatos naivitása nemcsak elképesztő, de érthetetlen is

Veczán Zoltán

Veczán Zoltán

Lóvé iz lóvé

ĀA Coca-Cola legújabb kampányával, amely időzítésében teljesen indokolatlan – jóval a homoszexuálisoknak szentelt hónap után vagyunk – két legyet ütött egy csapásra

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom