Kruppa Géza

Vélemény és vita

Garázda Darth Vader

A Fővárosi Törvényszék a napokban kétszázhúsz óra közmunkára ítélte Gulyás Márton bajkeverőt rongálás és garázdaság bűntettének elkövetéséért. A Gyurcsányra hajazó túlmozgásos politikai aktivistára azért sújtott le a törvény, mert festékesfl akonokkal dobálta meg a műemlék Sándor-palotát, és az épületet elcsúfítva jelentős kárt okozott.

Az izgága Gulyásnak nem ez volt az első provokációja. Még 2015-ben a határon épült kerítés ellen szervezett tiltakozást, máskor Röszkén követelte a határ megnyitását a migránsok előtt, Ásotthalmon pedig Darth Vader-jelmezt öltve suhogtatta lézerkardját egy, a muszlimok és melegek ellen hozott  helyi rendelet eltörléséért. A sötét oldal uraként azóta is harcol, mint egykor a frissen kiszabadult, meghibbant fegyenc, aki a Bastille romjain toporzékolva követelte, hogy engedjék ki.

A szabadság elkényeztetett gyermeke nemes küzdelmének lendülete azonban a bírósági végzés miatt egy időre alighanem lelassul. Az ítélettől azonban maga is megkönynyebbülhet. Azért, mert az eddigi akcióival nem csupán középületeket, hanem önmagát is rongálta. Az érzékenyítéshez a karizmatikus gonosztevő Darth Vadernek célszerűbb lenne rongálás helyett valami pozitív célra összpontosítania a benne tomboló energiákat. Szerencsére a közmunka is nemesít. Például kapát ragadva hasznos lenne egy e célra kijelölt faluszéli, elhanyagolt kertbe életet lehelni, őshonos gyümölcsfákat telepíteni. E tevékenységgel az agrártárcának a zártkertek megújulását célzó programját is segíthetné. Ráadásul hozzájárulna a belvárosi aszfalton érlelődött és a vidéki fiatalok között húzódó árkok betemetéséhez is.

Karizmatikus Marci lelkes hívei bizonyára örömmel követnék szellemi vezetőjüket nem csupán a provokatív megmozdulásokra, hanem a lehiggadás mintakertjének felvirágoztatására is. Ott serénykednének a természet lágy ölén, ahol magukba szíva az anyaföld illatát, végre meglelhetnék belső békéjüket. E boldogságos állapot érzetéhez pedig sok egyéb mellett elengedhetetlen valamiféle hasznos, mások javát szolgáló tevékenység jóleső tudata. Nem mellesleg aki önmagával békében van, az másokat is békén hagy.

Amennyiben az elvégzendő közmunka netán mégsem érné el jótékony hatását, úgy a tüdőszanatóriumból szökött Darth Vader a festékpatronjaival beragad a sötét oldalba. Azonban jó tudni, hogy az Erő továbbra is velünk van. Masszív kétharmados többséggel.
 

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom